Coriu: Asistentii medicali, alaturi de medici, lucreaza in conditii dificile si chiar ajung la burnout

12/05/2021
Coriu: Asistentii medicali, alaturi de medici, lucreaza in conditii dificile si chiar ajung la burnout

Coriu: Asistentii medicali, alaturi de medici, lucreaza in conditii dificile si chiar ajung la burnout

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/coriu-asistentii-medicali-alaturi-de-medici-lucreaza-de-cele-mai-multe-ori-in-conditii-dificile-si-chiar-ajung-la-burnout/

Astazi, 12 mai, vorbim despre asistentii medicali ca parte a echipei medicale, cu rol-cheie in toate institutiile sanitare. Asistentul medical contribuie si este responsabil, alaturi de medic, de bunastarea, siguranta si recuperarea pacientilor, scrie intr-un mesaj transmis de conducerea Colegiului Medicilor din Romania cu prilejul Zilei Internationale a Asistentului Medical.

“Asistentii medicali, alaturi de noi medicii, lucreaza de cele mai multe ori in conditii dificile, stresante, si chiar ajung la burnout din cauza ca numarul acestora este inca unul insuficient.
Asistentii medicali sunt cei care ne-au stat aproape si inca sunt in prima linie de lupta impotriva noului coronavirus. Sunt cei care, alaturi de medici, au dus greul acestei pandemii de COVID-19, au suferit alaturi de pacienti, i-au incurajat asa cum au putut, s-au bucurat alaturi de ei cand paraseau spitalele vindecati si isi stergeau lacrimile pentru fiecare viata pierduta.
Avem nevoie de asistenti medicali, avem nevoie sa fim impreuna, avem nevoie sa fim in continuare o echipa! Oameni pentru Oameni! Pentru ca doar astfel, impreuna, putem face ca lucrurile sa functioneze in beneficiul pacientilor nostri in acest sistem medical care este inca unul firav”, transmite prof. dr. Daniel Coriu, presedintele CMR.

Acesta, in calitate de Presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, a multumit asistentilor medicali pentru toata implicare, devotament si profesionalismul de care au dat dovada!

Etichete: asistenti medicali, pandemie covid-19, ziua internationala a asistentului medical, daniel coriu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: