Stiri medicale

Coplata stabilita prin Contractul – cadru

Data ultimei actualizari: 18/04/2013

Incepand de azi, 20 aprilie a.c pe site-ul Ministerului Sanatatii www.ms.ro se afla proiectul de Lege privind modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Proiectul de lege aflat in dezbatere publica stabileste cuantumul sumelor care vor reprezenta coplata asiguratului pentru unele servicii din pachetul de servicii de baza.

Noua masura va duce la o mai buna adresabilitate a populatiei catre sistemul de asistenta primara, la imbunatatirea finantarii sistemului de sanatate si la realizarea unui control in ceea ce priveste neefectuarea serviciilor, reducerea platilor informale, asigurandu-se  astfel cresterea calitatii asistentei medicale” se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Conditiile in care va fi platita aceasta coplata vor fi stabilite prin contractul – cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

Suma maxima pe care o va achita asiguratul intr-un an calendaristic urmeaza sa fie stabilita printr-o Hotarare de Guvern.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.