Coplata stabilita prin Contractul – cadru

20/04/2012

Coplata stabilita prin Contractul – cadru

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/coplata-stabilita-prin-contractul-cadru/

Incepand de azi, 20 aprilie a.c pe site-ul Ministerului Sanatatii www.ms.ro se afla proiectul de Lege privind modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Proiectul de lege aflat in dezbatere publica stabileste cuantumul sumelor care vor reprezenta coplata asiguratului pentru unele servicii din pachetul de servicii de baza.

Noua masura va duce la o mai buna adresabilitate a populatiei catre sistemul de asistenta primara, la imbunatatirea finantarii sistemului de sanatate si la realizarea unui control in ceea ce priveste neefectuarea serviciilor, reducerea platilor informale, asigurandu-se  astfel cresterea calitatii asistentei medicale” se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Conditiile in care va fi platita aceasta coplata vor fi stabilite prin contractul – cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

Suma maxima pe care o va achita asiguratul intr-un an calendaristic urmeaza sa fie stabilita printr-o Hotarare de Guvern.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: