Copiii vaccinati impotriva tusei convulsive sunt vulnerabili in adolescenta

25/06/2014

Copiii vaccinati impotriva tusei convulsive sunt vulnerabili in adolescenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/copiii-vaccinati-impotriva-tusei-convulsive-sunt-vulnerabili-adolescenta/

gandire-pozitiva1Chiar daca vaccinarea impotriva tusei convulsive a facut posibila reducerea semnificativa a cazurilor inregistrate in ultimii 50 de ani, 300.000 de decese la nivel mondial sunt inregistrate anual din cauza tusei convulsive in tarile in care rata de vaccinare e scazute, conform elmundo.es. In Marea Britanie, o cincime din adolescentii care se prezinta la medic cu tuse persistenta au tuse convulsiva.

Numarul cazurilor de tuse convulsiva a crescut de cinci ori in ultimii ani

Daca in Marea Britanie sunt inregistrate tot mai multe cazuri de tuse convulsiva la adolescenti, in Spania numarul bolnavilor a crescut de la un caz la 100.000 de persoane in 2005 la sase cazuri la 100.000 de cazuri in 2011.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) avertizeaza asupra cresterii incidentei bolii la sugarii pana in patru luni.
Conform aceleiasi surse, 1 din 4 copii cu tuse convulsiva vor face pneumonie.

Ca masuri majore de preventie  a bolii la adolescenti si adulti, in tari precum Franta, Australia, Germania, Canada sau Statele Unite copiii care au fost vaccinati impotriva tusei convulsive primesc inca o doza de vaccin in adolescenta, avand in vedere ca tot mai multe cazuri afecteaza aceasta medie de varsta.

Copiii care au fost vaccinati in copilarie au un risc crescut de a face boala in adolescenta

Un studiu realizat de cercetatorii britanici de la Joint Committee on Vaccination and Immunisation din Marea Britanie a analizat eficienta pe care ar avea-o inca o doza de vaccin la varsta adolescentei.

Acestia au analizat 279 de copii intre cinci si 15 ani care s-au prezentat la medic cu tuse persistenta, observand ca 20% dintre acestia aveau tuse convulsiva.

Riscul bolii era de trei ori mai mare la copiii care primisera vaccinul cu sapte ani inainte fata de cei care primisera vaccinul intr-o perioada mai apropiata.

Specialistii vor sa stabileasca daca se impune inca o doza de vaccin la varsta adolescentei pentru a preveni riscurile bolii la adolescenti si adulti.

Pentru mai multe informatii despre vaccinarea impotriva tusei convulsive si a altor boli prevenibile prin vaccinare, consultati cursul EMC online si gratuit Planul National de Vaccinare.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Utilizarea unor doze mari de antibiotice poate sa faca unele bacterii mai rezistente

Coriu: Asistentii medicali, alaturi de medici, lucreaza in conditii dificile si chiar ajung la burnout

Studiu: Circa 60% dintre pacientii spitalizati cu Covid-19 au simptome persistente si dupa sase luni

BioNTech mizeaza pe eficacitatea vaccinului produs impreuna cu Pfizer si impotriva noilor variante ale SARS-CoV-2

OMS: Varianta de Covid -19 din India a fost clasata drept ingrijoratoare | Tulpina detectata in 44 de tari