Copiii care calatoresc cu parintii vaccinati in tari cu incidenta ridicata vor sta in carantina la intoarcere

20/01/2021

Copiii care calatoresc cu parintii vaccinati in tari cu incidenta ridicata vor sta in carantina la intoarcere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/copiii-care-calatoresc-cu-parintii-vaccinati-in-tari-cu-incidenta-ridicata-vor-sta-in-carantina-la-intoarcere/

Copiii care calatoresc cu parintii vaccinati in tari cu incidenta ridicata a COVID-19 vor sta in carantina zece zile la intoarcerea in Romania, intrucat prezinta riscul de a raspandi boala, potrivit Institutului National de Sanatate Publica.

“Aceasta intrebare are un raspuns care variaza in functie de situatia epidemiologica din tarile unde calatoresc familiile cu copii. In orice caz, daca, sa spunem, o familie calatoreste cu un copil intr-o tara cu incidenta ridicata a COVID-19, la intoarcerea in Romania, copilul prezinta riscul de a raspandi boala. El este un vector, de aceea el trebuie tinut in carantina timp de zece zile si unul dintre parinti trebuie sa stea cu copilul. Acestea sunt, sa spunem, implicatiile de natura populationala ale calatoriei”, a medicul Florentina Furtunescu (INSP), potrivit Agerpres.

Printr-o hotararea CNSU a fost instituita exceptia de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doza (doza de rapel), daca aceste persoane intra in Romania la mai mult de 10 zile dupa vaccinarea cu a doua doza.

Potrivit deciziei, acelasi regim se aplica si in cazul persoanei care este contact direct cu o persoana pozitiva, daca momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doza.

Etichete: carantina copiii, calatoriei in tari cu incidenta ridicata, copii in carantina la intoarcerea in tara

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19