Controlul emotiilor influenteaza scaderea in greutate

26/03/2013

Controlul emotiilor influenteaza scaderea in greutate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/controlul-emotiilor-influenteaza-scaderea-in-greutate/

poza alimentatie nesanatoasaUn studiu recent realizat la initiativa Asociatiei Americane de Psihologie a aratat ca eficienta unei diete de slabire nu depinde doar de regimul alimentar si de existenta unui program de exercitii fizice, ci si de controlul permanent al emotiilor.

Studiul a analizat recomandarile pe care 1500 dintre membrii Asociatiei Americane de Psihologie au declarat ca le ofera pacientilor interesati sa slabeasca si sa isi mentina greutatea. Conform rezultatelor studiului, jumatate dintre cei chestionati au afirmat ca pun accentul si pe o mai buna intelegere a pacientului asupra efectelor negative ale “alimentatiei emotionale”, determinate de stres, depresie, anxietate si alte astfel de evenimente tensionante.

Pentru intelegerea fenomenului de “alimentatie emotionala” specialistii au declarat ca au experimentat cu succes abordari precum: terapia cognitiv-comportamentala, meditatia in deplina constiinta, cu accent pus pe programele de motivare, planificarea obiectivelor si pe suportul emotional.

Studiul mai atrage atentia asupra faptului ca persoanele care au probleme cu greutatea si dificultati in a gestiona o cura de slabire sanatoasa, trebuie sa apeleze la persoane specializate in acest sens. 

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Indicatorul privind cazurile de Covid-19 va fi calculat, incepand de vineri, dupa noile reguli

Ministrul Sanatatii: Este nevoie sa facem curatenie si sa oprim risipa

Raed Arafat, despre impactul noului mod de raportare a cazurilor de SARS-CoV-2

Romania, impotriva tuturor celor care nu ne dadeau sanse, are o campanie de vaccinare de succes (Florin Citu)

Peste 70% dintre noile cazuri de Covid-19, inregistrate in zonele urbane