Controlul emotiilor influenteaza scaderea in greutate

26/03/2013

Controlul emotiilor influenteaza scaderea in greutate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/controlul-emotiilor-influenteaza-scaderea-in-greutate/

poza alimentatie nesanatoasaUn studiu recent realizat la initiativa Asociatiei Americane de Psihologie a aratat ca eficienta unei diete de slabire nu depinde doar de regimul alimentar si de existenta unui program de exercitii fizice, ci si de controlul permanent al emotiilor.

Studiul a analizat recomandarile pe care 1500 dintre membrii Asociatiei Americane de Psihologie au declarat ca le ofera pacientilor interesati sa slabeasca si sa isi mentina greutatea. Conform rezultatelor studiului, jumatate dintre cei chestionati au afirmat ca pun accentul si pe o mai buna intelegere a pacientului asupra efectelor negative ale “alimentatiei emotionale”, determinate de stres, depresie, anxietate si alte astfel de evenimente tensionante.

Pentru intelegerea fenomenului de “alimentatie emotionala” specialistii au declarat ca au experimentat cu succes abordari precum: terapia cognitiv-comportamentala, meditatia in deplina constiinta, cu accent pus pe programele de motivare, planificarea obiectivelor si pe suportul emotional.

Studiul mai atrage atentia asupra faptului ca persoanele care au probleme cu greutatea si dificultati in a gestiona o cura de slabire sanatoasa, trebuie sa apeleze la persoane specializate in acest sens. 

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie, voluntari in cadrul DSP Arad in lupta cu Covid-19

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania

Reglementari noi privind acordarea serviciilor medicale pentru pacientii cu COVID-19 | Rolul medicilor de familie

Bolnavii de tuberculoza si tratati la domiciliu vor beneficia de o indemnizatie de hrana

Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului