Stiri medicale

Control in unitatile de invatamant

Data ultimei actualizari: 13/09/2012

Inspectorii sanitari din cadrul  Directiilor de Sanatate Publica vor efectua in perioada 18-27 septembrie a.c. verificari in scoli, internate si cabinete medicale scolare pentru asigurarea activitatilor scolare, dar si a asistentei medicale in conditii igienico-sanitare corespunzatoare, inclusiv a imunizarilor obligatorii prevazute in calendarul national de vaccinare.

Vor fi  verificate conditiile igienico-sanitare din salile de clasa, dar si din incinta unitatii scolare. Se va urmari daca salile de clasa au mobilierul specific, daca iluminatul este suficient, natural si artificial si daca microclimatul este corespunzator. Vor fi inspectate si laboratoarele, salile de sport si atelierele scolare.Inspectorii sanitari vor verifica daca este asigurata apa potabila curenta si vor face analize acolo unde este cazul.

“Ca in fiecare an, organizam aceste controale in unitatile de invatamant, dar si in cabinetele medicale scolare pentru a stii care sunt conditiile igienico-sanitare la debutul noului an scolar. Pentru neconformitatile depistate se vor acorda termene de remediere a deficientelor, dar se vor aplica si sanctiuni contravetionale, acolo unde este necesar, in conformitate cu legilatia in vigoare”, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.