Control in unitatile de invatamant

11/09/2012

Control in unitatile de invatamant

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/control-in-unitatile-de-invatamant/

Inspectorii sanitari din cadrul  Directiilor de Sanatate Publica vor efectua in perioada 18-27 septembrie a.c. verificari in scoli, internate si cabinete medicale scolare pentru asigurarea activitatilor scolare, dar si a asistentei medicale in conditii igienico-sanitare corespunzatoare, inclusiv a imunizarilor obligatorii prevazute in calendarul national de vaccinare.

Vor fi  verificate conditiile igienico-sanitare din salile de clasa, dar si din incinta unitatii scolare. Se va urmari daca salile de clasa au mobilierul specific, daca iluminatul este suficient, natural si artificial si daca microclimatul este corespunzator. Vor fi inspectate si laboratoarele, salile de sport si atelierele scolare.Inspectorii sanitari vor verifica daca este asigurata apa potabila curenta si vor face analize acolo unde este cazul.

“Ca in fiecare an, organizam aceste controale in unitatile de invatamant, dar si in cabinetele medicale scolare pentru a stii care sunt conditiile igienico-sanitare la debutul noului an scolar. Pentru neconformitatile depistate se vor acorda termene de remediere a deficientelor, dar se vor aplica si sanctiuni contravetionale, acolo unde este necesar, in conformitate cu legilatia in vigoare”, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza