Consultatii raportate dar neexecutate nu vor mai fi posibile din 2014

06/12/2013

Consultatii raportate dar neexecutate nu vor mai fi posibile din 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/consultatii-raportate-dar-neexecutate-nu-vor-mai-fi-posibile-din-2014/

Proiect-Ordin-privind-formularele-de-prescriptie-medicala-cu-regim-specialCristian Busoi, presedintele CNAS, a declarat ca unul dintre obiectivele principale pentru anul 2014 este ca institutia pe care o conduce sa nu mai raporteze pierderi si cheltuieli in anul urmator. In acelasi timp, se doreste monitorizarea si transparentizarea serviciilor medicale de care beneficiaza asiguratii.

Cardul electronic de sanatate va reduce frauda din sistem

Presedintele CNAS a precizat ca prin introducerea cardului electronic de sanatate se va monitoriza modalitatea in care pacientii sunt tratati.
“(…) tot ceea ce inseamna in acest moment servicii medicale indiferent ca sunt retete false, consultatii raportate dar neexecutate, investigatii de laborator neinchipuite, investigatii de imagistica si nereale si asa mai departe nu vor mai fi posibile”, a precizat Cristian Busoi.

In acelasi timp, Cristian Busoi a precizat un alt obiectiv al CNAS pentru anul 2014, si anume informarea si asigurarea populatiei ca banii care se colecteaza prin asigurarile sociale de sanatate sunt cheltuiti transparent si eficient.

Obiective pentru eficientizarea sistemului sanitar in 2014

Unul din principalele obiective pentru anul 2014 este transparentizarea cheltuielilor prin serviciile medicale de care beneficiaza asiguratii dar si asigurarea de servicii de calitate pentru toti asiguratii.

“Aici, un rol foarte important il va juca procesul de finalizare a informatizarii sistemului de asigurari sociale de sanatate din Romania, de creare a unei structuri de control mult mai eficiente si mai adaptate la complexitatea situatiei sistemului de sanatate din tara noastra si, de asemenea, de cresterea implicarii CNAS si CJAS-urilor in a se asigura ca toti pacientii care sunt beneficiari de servicii medicale si platitori de asigurari de sanatate sau beneficiari prin intermediul legii a serviciilor de sanatate ca si co-asigurati vor primi servicii de calitate”, a precizat presedintele CNAS.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: