Consiliul stiintific francez: Europa va avea mai multe valuri succesive ale pandemiei Covid-19

03/11/2020
Consiliul stiintific francez: Europa va avea mai multe valuri succesive ale pandemiei Covid-19

Consiliul stiintific francez: Europa va avea mai multe valuri succesive ale pandemiei Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/consiliul-stiintific-francez-europa-va-avea-mai-multe-valuri-succesive-ale-pandemiei-covid-19/

Al doilea val al pandemiei de COVID-19 cu care se confrunta in prezent Europa nu va fi probabil ultimul si ne putem teme de ”mai multe valuri succesive la sfarsitul acestei ierni” si in primavara anului viitor, a apreciat Consiliul stiintific care consiliaza guvernul francez, conform AFP.

“Avem, asadar, multe luni in fata cu o situatie extrem de dificila”, a avertizat organismul responsabil cu consilierea guvernului francez, in ultima sa notificare, dupa cum relateaza si Agerpres.

“Este foarte dificil de prezis cat va dura cel de-a doilea val, deoarece depinde chiar de virus, de mediul sau climatic, de masurile care vor fi luate pentru a limita circulatia virusului, de acceptarea lor si, prin urmare, de impact”, a mai scris Consiliul stiintific.

Specialistii spun ca se poate trasa o ipoteza a unei iesiri din al doilea val la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului 2021, iar aceasta iesire ar trebui sa fie insotita de o revenire a circulatiei virusului la un nivel controlat.

De altfel, Consiliul stiintific a mai transmis ca oricare ar fi succesul masurilor implementate, ele nu vor fi probabil suficiente “pentru a evita alte valuri, dupa al doilea”.

“Putem avea mai multe valuri succesive la sfarsitul iernii si in primavara lui 2021, in functie de mai multe elemente: starea climatica, nivelul si eficienta operationala a strategiei de testare/urmarire/izolare (a cazurilor pozitive)”, a mai adaugat organismul stiintific, potrivit surselor citate.

Etichete: al doilea val pandemie, pandemie covid-19 europa,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: