Consiliul Concurentei: Investigatie pe piata echipamentelor medicale de tipul ecografelor

23/05/2022
Consiliul Concurentei: Investigatie pe piata echipamentelor medicale de tipul ecografelor

Consiliul Concurentei: Investigatie pe piata echipamentelor medicale de tipul ecografelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/consiliul-concurentei-investigatie-pe-piata-echipamentelor-medicale-de-tipul-ecografelor/

Consiliul Concurentei anunta ca a declansat o investigatie privind o posibila intelegere intre companii din Italia, Germania si Romania, pentru a limita comercializarea echipamentelor de ultrasonografie (ecografe) marca Esaote pe teritoriul Romaniei.

“Practic, autoritatea de concurenta are indicii ca furnizorul Esaote Spa si distribuitorii Camed Medical Systems Gmbh, BMS Ultraschall si DTL Medical SRL au actionat in sensul limitarii importului de ecografe marca Esaote, cu scopul de a bloca participarea altor concurenti la proceduri de achizitie publica, pe teritoriul Romaniei.
In cadrul investigatiei, au fost efectuate simultan inspectii inopinate atat in Romania, cat si in Italia si in Germania. Autoritatile de concurenta din cele doua state au efectuat inspectii la sediile companiilor Esaote Spa din Italia si ale Camed Medical Systems Gmbh si BMS Ultraschall din Germania, in conditiile legale din aceste tari, la solicitarea Consiliului Concurentei din Romania, iar inspectorii romani de concurenta au asistat la desfasurarea acestora.”, transmite Consiliul Concurentei intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, atat in Germania cat si in Romania, inspectiile inopinate sunt autorizate prin mandat judecatoresc si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilelor practici anticoncurentiale analizate.

“Inspectiile inopinate reprezinta o etapa importanta in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential, efectuarea acestora nereprezentand o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiilor.

Documentele ridicate de catre autoritatile de concurenta din Germania si Italia vor fi transmise spre analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice.”, a mai precizat Consiliul Concurentei.

Etichete: echipamente de ultrasonografie, ecograf, consiliul concurentei

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: