Congresul UMF “Carol Davila” transforma Bucurestiul in Capitala mondiala a medicinei

31/05/2016

Congresul UMF “Carol Davila” transforma Bucurestiul in Capitala mondiala a medicinei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/congresul-umf-carol-davila-transforma-bucurestiul-in-capitala-mondiala-a-medicinei/

confPentru trei zile, medicina romaneasca transforma Bucurestiul in Capitala Mondiala a Medicinei, reunind la Palatul Parlamentului somitati ale medicinei si cercetarii stiintifice medicale din SUA, Norvegia, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Austria, Franta si Romania.

In perioada 2-4 iunie 2016, la cea de a IV-a editie a Congresului Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, aproximativ 50 de sesiuni stiintifice ce se vor desfasura concomitent in 5 sali de conferinte, vor capta atentia unui numar record de participant.

La acest eveniment se estimeaza ca vor participa peste 4.000 de studenti, medici rezidenti si specialisti, precum si cadre universitare.

Un record inregistrat de editia din acest an este numarul de lucrari originale ce urmeaza sa fie prezentate, respectiv  400,  dica cu 9 mai mult decat cele inregistrate la editia anterioara.

Lucrarile stiintifice  vor cuprinde teme din 15 discipline medicale, cinci dintre acestea fiind din domeniul chirurgical(chirurgie generala, oncologie, ortopedie, ginecologie, urologie).

Celelalte discipline medicale cuprinse in cadrul Congresului sunt : oncologie, cardiologie, boli infectioase, medicina interna, medicina de familie, pneumologie, diabet, gastroenterologie, neurologie si farmacologie.

“Congresul stiintific al Universitatii noastre, aflat la cea de a IV-a editie se anunta un eveniment de mare amploare daca luam in calcul ca a fost deja confirmata prezenta a peste 4.000 de participanti, fapt ce determina desprinderea a doua idei majore. Pe de o parte asistam la cea mai ampla manifestare din punct de vedere profesional,stiintific si de cercetare in aria medicala din Romania, iar pe de alta parte, configuram singura manifestare stiintifica in care sunt coagulate toate specialitatile medicale”, a declarat Academician I. Sinescu, Rector al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti.

Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, creditat cu 10 puncte EMC, are ca noutate, comparativ cu editiile anterioare, pe langa complexitatea lucrarilor stiintifice ce vor fi prezentate, si “Competitia Tanarului Cercetator” care presupune prezentarea celor mai bune 6 lucrari din 5 specialitati: Medicina Generala, Farmacie, Stomatologie, Specialitati preclinice, Specialitati medicale si Specialitati chirurgicale.

Lucrarile au fost submise de cercetatori de sub 35 de ani. Mai mult, in cadrul acestei editii vor fi decernate 6 titluri Honoris Causa reputatilor profesori: Christopher Chapple (Marea Britanie), Frank Huisman (Olanda), Leopold Schmettere (Austria), Vinod Shah (SUA), Dan Atar (Norvegia), si Piotr Radyiszewski (Polonia).

“Participarea unor personalitati de prestigiu din lumea academica mondiala, prin aportul stiintific al acestora contribuie la recunoasterea si personalizarea informationala a acestei menifestari. Totodata, Universitatea noastra isi consolideaza punti de colaborare stiintifica si profesionala cu mari centre de cercetare ale lumii, pozitionandu-se astfel in ierarhia mondiala universitara”, a mai precizat Academician I.Sinescu, Rector al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti.

Avand ca fundament ideea de interdisciplinaritate, Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti s-a dezvoltat ca un eveniment cu caracter unic la nivelul mediului universitar si academic, sporindu-si popularitatea si amploarea de la an la an.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: