Congresul Societatii Romane de Neurochirurgie a reunit specialistii in neurochirurgie la nivel mondial

25/09/2013

Congresul Societatii Romane de Neurochirurgie a reunit specialistii in neurochirurgie la nivel mondial

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/congresul-societatii-romane-de-neurochirurgie-a-reunit-specialistii-in-neurochirurgie-la-nivel-mondial/

Congresul Societatii Romane de Neurochirurgie – 19 – 21 septembrie 2013In perioada 19-21 septembrie, la Bucuresti, a avut loc cel de-al 39-lea Congres al Societatii Romane de Neurochirurgie. Alaturii de specialistii in neurochirurgie atat din Romania cat si la nivel international, la Congres au luat parte rezidenti neurochirurgi si studenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti.

Principalele teme abordate in Congres

Patologia neuro-oncologica a fost una dintre temele de interes in cadrul Congresului, fiind  a doua cauza de mortalitate in randul populatiei la nivel global si a treia cauza de deces in Romania.

Principalele simptome ale cancerului creierului care ar trebui sa determine bolnavul sa mearga la medic, precizate de prof. univ. dr. Mircea Gorgan, presedintele Societatii Romane de Neurochirurgie (SRN):

•    Pierderea neasteptata a constientei
•    Miscari involuntare ale mainii sau ale piciorului
•    Modificarea comportamentului in societate si familie
•    Durerile de cap

Cauzele producerii afectiunilor neuro-oncologice mentionate de prof. univ. dr. Mircea Gorgan:

•    Noxele emanate de lacuri si vopsele volatile
•    Infectiile virale
•    Munca in conditii care stimuleaza anumite organe, precum munca intr-un mediu radioactiv sau cu vibratii si unde sonore.

Indrumarea tinerelor generatii prin manifestarile Congresului

Medicii rezidenti sau studentii la Medicina au putut sa intre in dialog cu personalitati ale lumii medicale neurochirurgicale: Prof. Helmut Bertalanffy, MD, Ph.D din Germania, Prof. Patrick Dhellemmes, MD, Ph.D Prof. Olivier Klein.

Intre personalitatile prezente la ceremonia de deschidere se numara Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, prof. Ioan Lascar, presedintele Colegiului Medicilor din Bucuresti, academicianul Constantin Popa, membru al Academiei Romane.

“Evenimentul are totodata valoarea unor cursuri de educatie medicala continua in vederea perfectionarii corpului roman de neurochirurgie”, a precizat presedintele Societatii Romane de Neurochirurgie.

Progrese inregistrate in noile centre de neurochirurgie din Romania

Noile centre de neurochirurgie au fost infiintate in ultima perioada in Romania in Arges, Prahova, Ramnicu Valcea, Sibiu, Brasov, Deva, Arad, Suceava, Braila, Bacau.

“La ora actuala, neurochirurgia se implica in vindecarea unor pacienti care altadata erau fara speranta, cum sunt epilepticii si cei suferinzi de boala Parkinson”, a precizat prof. univ. dr. Mircea Gorgan.

Cel de-al 40-lea Congres al Societatii Romane de Neurochirurgie se va desfasura in luna septmebrie 2014, la Bucuresti.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: