Congresul National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular 2013

29/03/2013

Congresul National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular 2013

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/congresul-national-de-nefrologie-dializa-transplant-renal-si-acces-vascular-2013/

poza consult medicalMedicii nefrologi, medicii de familie, medicii internisti, cardiologii si medicii rezidenti sunt invitati la cel de-al IX-lea  Congres National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular, care va avea loc in perioada 18-20 aprilie a.c., la World Trade Center Bucuresti.

Evenimentul va fi moderat de catre prof. univ. dr. Raymond Vanholder, presedintele Asociatiei Renale Europene si Asociatiei Europene de Dializa si Transplant (ERA-EDTA) si de catre prof. univ. dr. Mihai Voiculescu, presedintele Fundatiei “Acad. Marin Voiculescu” si reprezinta o manifestare stiintifica de traditie in lumea medicala autohtona.

“Institutul Clinic Fundeni este partener pentru Congresul National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular, avand in vedere ca in cadrul institutiei se vor organiza unele dintre workshopurile de specialitate dedicate medicilor nefrologi. In cadrul Clinicii de Medicina Interna si Nefrologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, zi de zi specialisti de renume national ingrijesc pacienti cu boala cronica de rinichi. Multe dintre premierele din acest domeniu au avut loc aici si putem spune ca Institutul Clinic Fundeni a devenit o adevarata scoala de nefrologie romaneasca”, a declarat dr. Carmen Orban, manager al Institutului Clinic Fundeni.

In legatura cu specificul evenimentului si cu tematicile abordate in cele trei zile de conferinta, prof. univ. dr. Mihai Voiculescu a declarat ca: “Dupa opt editii incheiate cu succes, am decis sa continuam traditia acestui eveniment cu aceeasi inclinatie catre calitatea stiintifica. Manifestare de referinta pentru lumea medicala romaneasca, cel de-al IX-lea Congres National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular urmareste sa aduca in prim-plan noutatile din domeniul nefrologiei si al dializei, precum si cele mai interesante dezbateri cu privire la diverse aspecte clinice ale acestei arii medicale”. In acest sens, vor fi aduse in discutie subiecte precum:

  • Bolile renale cu mecanism immunologic
  • Afectarea renala in boli metabolice
  • Ingrijirea pacientului cu transplant renal
  • Actualitati in hemodializa si dializa peritoneala
  • Evaluarea si monitorizarea riscului cardiovascular in insuficienta renala cronica.
  • Terapiile suportive moderne extracorporale, pentru categoriile speciale de pacienti.

Discutiile pe marginea subiectelor din domeniul nefrologiei vor fi completate de o sesiune de dezbateri privind politicile de sanatate in managementul pacientilor cu boala cronica de rinichi

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: