Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile

19/01/2015

Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/congresul-national-bolile-cronice-netransmisibile/

confIn perioada 27-28 februarie 2015, la Bucuresti va avea loc Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile adresat medicilor specialisti, medicilor de familie si rezidentilor.

Bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare, diabetul si obezitatea, bolile pulmonare, cancerul) alcatuiesc topul principalelor cauze de mortalitate din lume.

Conform statisticilor OMS, la nivel global, aproximativ 36 de milioane de oameni mor anual din cauza bolilor cronice netransmisibile.

Bolile cronice netransmisibile au consecinte economice devastatoare atat in tarile in curs de dezvoltare, cat si in tarile dezvoltate (acolo unde rata acestor boli este mai mare).

In acest context s-au pus bazele unui plan global de preventie si control al bolilor cronice netransmisibile.

Al IV-lea Congres National Bolile Cronice Netransmisibile, Preventie – Tratament – Monitorizare isi propune sa reuneasca cei mai reputati specialisti in domeniu, care sa prezinte informatii de ultima ora referitoare la managementul clinic al celor mai frecvente afectiuni cronice netransmisibile: bolile cardiovasculare, bolile cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul, bolile pulmonare cronice.

Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile isi propune sa devina o sursa de informare de referinta pentru medicii specialisti, dar si pentru medicii de familie si medicii rezidenti.

Prin deschiderea dialogului dintre diferite discipline medicale, evenimentul urmareste sa initieze o actiune de cooperare si coordonare, pentru gestionarea unor probleme de sanatate publica ce au atins cote alarmante in Romania.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: