Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile – 21 – 22 februarie 2014

17/01/2014

Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile – 21 – 22 februarie 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/congresul-national-bolile-cronice-netransmisibile-21-22-februarie-2014/

In perioada 21 – 22 februarie 2014, in Bucuresti, are loc al treilea Congres National Bolile Cronice Netransmisibile, Preventie – Tratament – Monitorizare. Evenimentul va reuni cei mai importanti specialisti in domeniu care vor prezenta informatii noi cu privire la bolile cronice netransmisibile: bolile cardiovasculare, bolile cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, bolile pulmonare cronice, cancerul.

Bolile cronice netransmisibile – principala cauza de mortalitate la nivel global

Bolile cronice netransmisibile reprezinta un subiect de interes major avand in vedere ca in 2008 se inregistrau 36 milioane de decese din cauza bolilor cronice netransmisibile.

Astfel, principalul obiectiv la nivel global il reprezinta preventia, reducerea factorilor de risc si mai ales a mortalitatii cu 25%.

Dezbateri si workshopuri la Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile

Evenimentul va fi avea ca subiect central de dezbatere preventia si controlul bolilor cronice netransmisibile. Congresul va fi structurat in sedinte de dezbatere a acestor afectiuni si in workshopuri in vederea stabilirii unor directii concrete de management al bolilor cardiovasculare si cerebrovasculare, diabet, cancer si boli pulmonare cronice.

Inscriere si participare

Evenimentul este creditat cu puncte EMC. Participarea este gratuita.

Inscrierea la congres se poate realiza pe site-ul www.bolicronice-netransmisibile.ro.

Organizatorul stiintific al Congresului National Boli Cronice Netransmisibile este Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: