Stiri medicale

Congresul Mondial IASGO a inceput pe 18 septembrie 2013

Data ultimei actualizari: 18/09/2013

iasgoCongresul Mondial al Asociatiei Internationale a Chirurgilor, Gastroenterologilor si Oncologilor-IASGO a debutat pe 18 septembrie 2013 cu o conferinta de presa la Palatul Parlamentului.  Evenimentul reuneste peste 250 de speakeri din 35 de tari.

Principalele teme abordate in cadrul Congresului Mondial IASGO 2013

Participantii prezenti la Congresul IASGO 2013 vor prezenta si dezbate principalele noutati in domeniul afectiunilor gastro-intestinale.

  • Cancerul de esofag, de stomac, de intestin subtire si rect, de ficat si pancreas
  • Expunerea bazelor conceptului de medicina personalizata
  • Prezentarea tehnologiilor avansate, cu componenta in special chirurgicala: chirurgia minim-invaziva, laparoscopica, sub toate formele ei, incluzand chirurgia printr-un singur orificiu
  • Prezentarea ultimelor achizitii in materie de abord laparoscopic al tumorilor digestive

Specialisti in oncologia digestiva prezenti la Congresul IASGO 2013

La eveniment vor fi prezenti pionierii transplantului hepatic la nivel mondial.

  • Prof. Cristoph Broelsch-a introdus transplantul de ficat de la parinte la copil
  • Prof. Masatoshi Makuuchi-a introdus transplantul de ficat de la adult la adult
  • Prof. Henri Bismuth-a introdus transplantul cu ficat redus si a avut contributii importante cu ficat impartit, precum si in alte tipuri de transplant.

“Romania va fi reprezentata de un numar important de specialisti care vor expune experienta acumulata in oncologia digestiva. Astfel, vom incerca, la fel ca de fiecare data, crearea de punti si de colaborari cu specialisti si reprezentanti ai unor centre de renume din strainatate”, a declarat Prof. Irinel Popescu, Presedinte Congres Mondial IASGO.

Sursa: Organizatorii Congresului Mondial IASGO.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.