Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

15/04/2015

Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/congres-national-al-societatii-romane-de-diabet-nutritie-si-boli-metabolice/

Congres SRDIn luna mai va avea loc cel de-al 41-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, cu participare internationala, care va avea loc la Sibiu.

Dinamism, cercetare, studii, stiinta, educatie, implicare – acestea sunt cuvintele cheie sub care se va desfasura in acest an cel de-al 41-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, in perioada 20-23 mai 2015.

Reputati medici diabetologi din Romania, cat si din strainatate vor sustine timp de patru zile sesiuni stiintifice si workshop-uri de dezbatere a principalelor teme legate de diabet si complicatiile sale. Scopul manifestarii stiintifice este de a face cunoscute si de a identifica, printr-un efort comun, cele mai bune metode de preventie, educatie, tratament si control in diabet.

“Si la editia din acest an vom avea alaturi de noi speakeri de seama nationali, dar si personalitati de renume ale diabetologiei internationale, lucru care ne aduce in acelasi timp un privilegiu, dar si o responsabilitate. Ca si element nou in cadrul editiei din acest an vom avea, de exemplu,  o sesiune comuna romano – sarba, unde vom discuta despre obezitate, chirurgie bariatrica, dar si despre bolile cardio-metabolice, dar si alte sesiuni interdisciplinare cu alte specialitati conexe diabetului”, a declarat prof. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Editia din acest an a congresului de diabet aduce: peste 20 de sesiuni stiintifice, peste 20 de speakeri internationali, peste 65 de speakeri nationali, sesiuni interdisciplinare cu alte specialitati conexe diabetului.

Congresele organizate sub egida Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice au contribuit semnificativ la sustinerea educatiei medicale continue a medicilor din aceasta specialitate, fiind locul de dezbatare a ultimelor noutati medicale din domeniu si punctul de intalnire a celor mai importante personalitati din diabetul romanesc, dar si a reputatilor specialisti din diabetologia internationala.

Structura congresului din 2015 va cuprinde sesiuni plenare, sesiuni ale grupurilor de lucru, sesiuni interdisciplinare, mini-cursuri, sesiuni ale medicilor rezidenti, workshopuri si postere.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: