Conferinta: Utilizarea eficienta si prudenta a antibioticelor

14/03/2013

Conferinta: Utilizarea eficienta si prudenta a antibioticelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-utilizarea-eficienta-si-prudenta-a-antibioticelor/

poza tratamente medicamentoaseSpecialistii in ORL si pediatrie, precum si medicii de familie din Bucuresti sunt invitati vineri, 15 martie a.c. sa participe in mod gratuit la conferinta “Sa ne protejam antibioticele!”, organizata de Houston NPA si Sandoz. Evenimentul se va desfasura la Crowne Plaza Bucuresti, intre orele 13.30 si 20.30.

In contextul in care Romania se afla pe primul loc pe plan european in ceea ce priveste consumul de antibiotice fara prescriptie medicala si pe locul patru privind consumul de antibiotice (conform unui studiu publicat in mai 2011 de catre Gfk Healthcare), evenimentul desfasurat sub sloganul “Sa ne protejam antiobioticele” vine sa atraga atentia asupra importanta utilizarii corecte si prudente a acestor tratamente medicamentoase.

Conferinta “Sa ne protejam antiobioticele” va fi coordonada de conf. dr. Gabriel Popescu, autorul Ghidului Angelescu de Terapie Antimicrobiana 2012, singura publicatie de acest gen din Romania si va fi structurata in trei parti.

Conf. dr. Gabriel Popescu: „Antibioticele, un bun comun prea important pentru a-l risipi”

Sesiunea de inceput a manifestarii va trata subiectul utilizarii excesive a antibioticelor in tratamentul diferitelor boli, conf. dr. Gabriel Popescu fiind cel care va deschide sirul dezbaterilor cu prezentarea „Antibioticele, un bun comun prea important pentru a-l risipi”.  

Acestea vor continua cu discutii despre riscurile la care sunt expusi pacientii tratati inutil cu aminoglicozide, precum si despre folosirea eficienta a cefalosporinelor orale si impactul acestora.

In paralel se va desfasura o intalnire a carui obiectiv principal va fi dezbaterea pe tema tratamentului cu antibiotice in cazul sinuzitelor cronice, al rinitelor si al adenoiditelor acute. De asemenea, participantii la eveniment vor avea parte si de sesiuni de workshopuri pe diverse specialitati.

Evenimentul va fi incheiat cu o prezentare sustinuta de Sandoz, pe tema procesului de producere a antibioticelor.

Cadrele medicale care doresc sa participe la conferinta „Sa ne protejam antibioticele” se pot inscrie prin mail, la adresa daniela.rajnoveanu@houston.ro sau la numarul 0725221018. 

Autor: Elena Gherasim

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: