Conferinta Patologia respiratorie in practica medicala curenta – 15 – 16 mai 2014

12/05/2014

Conferinta Patologia respiratorie in practica medicala curenta – 15 – 16 mai 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-patologia-respiratorie-in-practica-medicala-curenta-15-16-mai-2014/

poza consult medic de familieIn perioada 15 – 16 aprilie 2014, in Targu-Jiu, are loc manifestarea stiintifica “Patologia respiratorie in practica medicala curenta”. Evenimentul este organizat sub egida Societatii Romane de Pneumologie, Sectiunea de Tuberculoza si este coordonat de prof.univ.dr. Constantin Marica, vicepresedintele Societatii Romane de Pneumologie si expert TB si MDR al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Subiecte abordate in cadrul conferintei

Manifestarea “Patologia respiratorie in practica medicala curenta” va aborda strategiile, instrumentele si mecanismele cele mai eficiente in controlul si preventia bolilor respiratorii.

Tema centrala a acestui eveniment stiintific are in vedere evitarea diagnosticului tardiv in bolile pulmonare cronice.

“Incepand cu medicul de familie, care trebuie sa cunoasca simptomatologia unei afectiuni cronice respiratorii si sa trimita urgent pacientul la medicul specialist pneumolog, pana la diagnosticele uneori eronate sau superficiale, trebuie sa recunoastem pilonul rezistentei in acest fenomen”, a precizat prof.dr. Constantin Marica.

Specialisti participanti la eveniment

Coordonatorul stiintific al evenimentului este prof.dr. Constantin Marica, expert al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in tuberculoza multidrug-rezistenta, vicepresedinte al Societatii Romane de Pneumologie.

Presedintele comitetului de organizare este dr.ktp. Tiberiu Tataru, managerului spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu”, Targu-Jiu.

“Tematica acestei editii reuneste infectii respiratorii TB si nonTB, reabilitare pulmonara si kinetoterapie pentru pacientii cu boli pulmonare cronice, proceduri moderne in chirurgia toracica, oncopaliatie, cenusareasa patologiei respiratorii in tara noastra si, nu in ultimul rand, date despre endemia TB si diagnosticul modern genetico-molecular”, a precizat prof.dr. Constantin Marica.

Participare si inscriere

Pentru mai multe detalii legate de inscriere si taxe de participare, va puteti informa la urmatoarele date de contact: daniela.rajnoveanu@houston.ro, tel. 0725.221.018.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: