Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie 2014

29/10/2014

Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-nationala-de-microbiologie-si-epidemiologie-2014/

Vaccinul pediatric hexavalent HexyonHexacima a fost aprobat in EuropaProvocari actuale in diagnosticul si epidemiologia bolilor transmisibile si netransmisibile cu impact asupra sanatatii publice. Aceasta este tema Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie din acest an.

Societatea Romana de Microbiologie si Societatea Romana de Epidemiologie anunta cea de-a VII-a editie a Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie, care va avea loc in perioada 13-15 noiembrie 2014, la Hotelul Ramada Parc din Bucuresti.

Manifestarea isi propune sa ofere profesionistilor implicati in supravegherea bolilor infectioase ultimele noutati cu privire la diagnosticul, tratamentul, prevenirea si controlul acestor afectiuni.

Pe parcursul celor trei zile de sesiuni stiintifice, profesionisti din toata tara se vor reuni pentru a dezbate si a face schimb de experienta pe marginea unor probleme stringente care ameninta sanatatea publica, la nivel mondial si national.

Astfel, vor fi discutate provocarile actuale in diagnosticul si epidemiologia bolilor transmisibile si netransmisibile cu impact asupra sanatatii publice.

“Bolile infectioase pot avea o evolutie imprevizibila si, de multe ori, au un impact deosebit asupra sistemelor de sanatate publica din intreaga lume. Bineinteles, tara noastra nu face exceptie. Tocmai din acest motiv, este extrem de important ca profesionistii implicati in aceasta patologie sa aiba acces la ultimele recomandari din ghidurile internationale in ceea ce priveste reducerea incidentei si prevalentei bolilor infectioase. Acesta este si scopul Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie, eveniment care are deja o frumoasa traditie si care, speram noi, va reusi sa se ridice si de aceasta data la nivelul asteptarilor profesionistilor din domeniu”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

In 2014, in cadrul Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie vor fi abordate teme de maxima importanta pentru microbiologi, epidemiologi, pediatri, medici de boli infectioase, biologi, biochimisti, medici de familie, pneumologi, specialisti in sanatate publica, dar si alti profesionisti din specialitati implicate in patologia infectioasa.

Subiectele debatute includ: noile provocari ale sistemului sanitar romanesc in contextul evolutiei actuale a bolilor transmisibile; bolile prevenibile prin vaccinare; abordarea integrata in diagnosticul si supravegherea bolilor infectioase cu transmitere parenterala si sexuala; problematica infectiilor nosocomiale; rezistenta la antibiotice; influenta bolilor infectioase in morbiditatea si mortalitatea prin boli cronice; agentii folositi in bioterorism si razboiul biologic.

“Contextul epidemiologic actual, atat la nivel mondial, cat si in tara, comporta o serie de probleme de risc, drept urmare perfectionarea continua a specialistilor implicati in managementul bolilor infectioase este necesara, pentru o contracarare cat mai buna a acestor afectiuni. Sper ca si acest eveniment stiintific va contribui la largirea orizontului nostru de cunostiinte in domeniul epidemiologiei si va asigura un schimb util de experienta profesionala aplicabil de catre fiecare din noi, cu scopul imbunatatirii starii de sanatate a populatiei”, a declarat si conf. dr. Geza Molnar, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie.

In prima zi a Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie 2014, cu ocazia Zilei Europene de Informare despre Antibiotice, va fi organizat cursul pre-conferinta “Testarea sensibilitatii la antibiotice: bazele teoretice si metode de testare in laboratorul de microbiologie”.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: