Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale

30/09/2015

Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-nationala-de-medicina-de-urgenta-si-salvari-in-situatii-speciale/

medicina-de-urgentaIn perioada 30 septembrie – 4 octombrie, la Baile Felix are loc Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale “Search and Rescue”, un eveniment ajuns la editia cu numarul sapte.

Organizatorii au selectat 72 de medici, studenti sau alte cadre medicale pentru a participa la cursurile de specialitate acreditate de catre Colegiul Medicilor din Romania si Ordinul Asistentilor Medicali, Moaselor si Asistentilor Medicali Generalisti din Romania. Initial au fost inregistate proape 650 de solicitari.

”Animati si motivati de importanta tot mai mare a acestei specialitati in peisajul medical romanesc, dar evident si nevoia de pregatire continua, ne fac sa privim editia CMUSSS din acest an cu un aer de pragmatism si in acelasi timp, sa o consideram o provocare in dorinta de a raspunde necesitatilor tot mai exigente ale lumii medicale in continua schimbare”, a declarat, dr. Hadrian Borcea, medic sef UPU-SMURD Oradea, presedintele Comitetului de organizare, intr-un comunicat de presa.

Participantii vor urma cursuri in domeniul salvarii de vieti: managementul incidentelor cu victime multiple, evaluarea ultrasonografica rapida in urgenta, transportul si imobilizarea pacientului traumatizat, ventilatia mecanica si ventilatia non-invaziva sau initierea in salvarea montana si speologica.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19