Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale

30/09/2015

Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-nationala-de-medicina-de-urgenta-si-salvari-in-situatii-speciale/

medicina-de-urgentaIn perioada 30 septembrie – 4 octombrie, la Baile Felix are loc Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale “Search and Rescue”, un eveniment ajuns la editia cu numarul sapte.

Organizatorii au selectat 72 de medici, studenti sau alte cadre medicale pentru a participa la cursurile de specialitate acreditate de catre Colegiul Medicilor din Romania si Ordinul Asistentilor Medicali, Moaselor si Asistentilor Medicali Generalisti din Romania. Initial au fost inregistate proape 650 de solicitari.

”Animati si motivati de importanta tot mai mare a acestei specialitati in peisajul medical romanesc, dar evident si nevoia de pregatire continua, ne fac sa privim editia CMUSSS din acest an cu un aer de pragmatism si in acelasi timp, sa o consideram o provocare in dorinta de a raspunde necesitatilor tot mai exigente ale lumii medicale in continua schimbare”, a declarat, dr. Hadrian Borcea, medic sef UPU-SMURD Oradea, presedintele Comitetului de organizare, intr-un comunicat de presa.

Participantii vor urma cursuri in domeniul salvarii de vieti: managementul incidentelor cu victime multiple, evaluarea ultrasonografica rapida in urgenta, transportul si imobilizarea pacientului traumatizat, ventilatia mecanica si ventilatia non-invaziva sau initierea in salvarea montana si speologica.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani