Conferinta Nationala de Medicina de Familie

02/04/2012

Conferinta Nationala de Medicina de Familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-nationala-de-medicina-de-familie/

In perioada 28- 31 martie a.c. s-a desfasurat a opta editie a Conferintei Nationale  de Medicina de Familie, manifestare organizata de Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti impreuna cu Societatea Nationala de Medicina de familie.

Tema congresului Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare a atras prezenta a peste 1800 de medici si asistenti medicali. Pe parcursul celor patru zile de congres, atat medicii de familie, cat si asistentii medicali au putut participa la simpozioane si ateliere interactive, dezbateri pe teme de actualitate si la o  expozitie medicala. Amintim dintre speakerii invitați pe: Claudiu Carmaciu (SMR-UK), Cristian Gheorghe, Ruxandra Ionescu, Delia Marta, Marius Filip  (CNAS), Daniel Grigorie, Gabriel Tatu-Chițoiu, Nicolae Calomfirescu, Gabriela Radulian, Paul  Stoicescu, Ioana Anca, Catalina Poiană, Rodica Șerban, Cristian Gheorghe, Cristian Serafinceanu, Serban Bălănescu, Cătălina Panaitescu, Cristina Isar, Răzvan Miftode, Daciana Toma, Cristian Sever Oană, Daniela Ștefănescu, Rodica Tănăsescu, Andrea Neculau, Valeria Herdea, Marina Pîrcălabu, Ileana Efrim Maria Lup, Gindrovel Dumitra, Mihaela Udrescu, Călin Ciubotaru, Sandra Alexiu.T.

Un loc important in cadrul congresului l-a constituit lansarea Raportului Evaluarea structurii si furnizarii asistentei primare in Romania – Un proiect pe baza de sondaj. Proiectul a fost lansat in 2009 si implementat in 2010 in cadrul Acordului bienal de colaborare 2010-2011 incheiat intre biroul Regional OMS pentru Europa  si Ministerul Sanatatii din Romania.

Raportul evalueaza progresele ce au avut loc in asistenta primara din Romania, utilizand o metodologie ce caracterizeaza un sistem de asistenta primara bun. Aceasta metodologie evalueaza si daca furnizarea de asistenta primara este realizata intr-un cadru legal si normativ adecvat, cu mecanisme de finantare, strategii de resurse umane, asigurarea de unitati adecvate, echipamente si medicamente corespunzatoare, precum si printr-o conducere eficienta.

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: