Conferinta MF – XX | Sandra Alexiu: Multa munca si mult suflet pus in tot ce am facut in acesti ani

27/03/2024
Conferinta MF – XX | Sandra Alexiu: Multa munca si mult suflet pus in tot ce am facut in acesti ani

Conferinta MF – XX | Sandra Alexiu: Multa munca si mult suflet pus in tot ce am facut in acesti ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-mf-editia-xx-sandra-alexiu-multa-munca-si-mult-suflet-pus-in-tot-ce-am-facut-in-acesti-ani/

S-a dat startul lucrarilor Conferintei de Medicina Familiei cu participare internationala “Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare”.

Eveniment emblematic pentru comunitatea medicala din Bucuresti – Ilfov si nu numai, se afla, anul acesta, la editia aniversara cu numarul XX. Asta inseamna 20 de ani de manifestari stiintifice cu, despre si pentru medicii de familie, din respect pentru pacienti si din dorinta de invatare continua.

“E greu sa numeri pana la 20 cand incepi, dar cand ajungi la 20 e cu totul altceva, ca retrospectiva. Asta am si facut in loc de deschidere oficiala, o retrospectiva, un parcurs din istorie pana in viitor. Este multa munca si mult suflet pus in tot ce am facut in toti acesti ani si, sincer, parca mai e loc.”, a declarat Dr. Sandra Alexiu, coordonatorul conferintei si presedinte AMFB pentru Formare Medicala.

Conferinta de Medicina Familiei cu participare internationala “Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare” organizata de Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov (AMFB) se desfasura cu prezenta fizica, in perioada 27 – 30 martie 2024, la Bucuresti. De asemenea, in data de 31 martie vor avea loc cursuri post-conferinta.

Coordonatorul conferintei, Dr. Sandra Alexiu, a vorbit si despre provocarile organizarii unui astfel de eveniment, mai ales dupa pandemie.

“Daca ne referim la medicul care se ocupa de conferinte si de astfel de manifestari, da, este mult mai greu, pentru ca sunt inca multi care organizeaza evenimente online, o facem chiar si noi. Sunt multi care organizeaza evenimente gratuite si creditate, ceea ce inseamna ca piata de manifestari stiintifice s-a marit foarte mult si a devenit extrem de ofertanta. Asta mai insemana si ca cei care vin la manifestarile care au loc “on site” (la fata locului) sunt mai putini ca altadata. Conferinta noastra a adunat intr-un an chiar peste 2.000 de participanti, ori dupa pandemie, unii medici sunt mai reticienti in a veni in aglomeratii si e de inteles acest lucru. Medicii de familie au o varsta, iar media lor este destul de inaintata. La varsta despre care vorbim nu mai esti chiar sanatos si vrei sa te protejezi. Insa, asta e o noua provocare pentru noi si a trebuit sa invatam din mers si sa ne adaptam. De aceea, multe dintre manifestarile noastre se intampla si online. Unele sunt inregistrate si sunt disponibile pentru cei care n-au apucat sa le vada. Important este sa existe adresabilitate din partea colegilor, iar din partea noastra sa oferim posibilitatea de a revedea niste lucruri importante.”, a mai precizat medicul Sandra Alexiu, coordonatorul Conferintei de Medicina Familiei cu participare internationala “Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare.

Detalii despre programul conferintei AICI.

Etichete: conferinta de medicina familiei 2024, AMFB, Dr. Sandra Alexiu

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: