Stiri medicale

Conferinta Distonia, boala corpului care nu te mai asculta – 21 martie 2014

Data ultimei actualizari: 12/02/2014

In data de 21 martie 2014 are loc, in Timisoara, a treia editie a Conferintei “Distonia, boala corpului care nu te mai asculta”. Evenimentul se desfasoara sub egida Societatii de Neurologie din Romania.

Distonia este a treia cea mai comuna tulburare de miscare

Aproximativ 3000 de persoane sufera de distonie in tara noastra.

Din cei 3000 de pacienti, 2400 sufera de distonii focale, in timp ce 600 au distonii generalizante.

Costurile pentru tratamentul distoniei focale devine o povara pentru cei mai multi pacienti. Cu toate acestea, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu acopera costurile acestei terapii.

In cel de-al doilea caz, al distoniei generalizate, cand boala se extinde la majoritatea grupelor de muschi, tratamentul se realizeaza in cateva centre specializate din tara numai pe boala Parkinson, nu si pentru distonie.

Manifestari in cadrul conferintei “Distonia, boala corpului care nu te mai asculta”

In cadrul conferintei, se va desfasura o dezbatere despre accesul la tratament al pacientilor cu distonie.

Alte subiecte abordate in cadrul conferintei, intr-un workshop dedicat pacientilor, au in vedere optiuni terapeutice in Romania sau in afara tarii, accesul la tratament in strainatate, nutritia adecvata pacientilor cu distonie.

In acelasi timp, vor fi dezbatute teme precum decontarea tratamentului pentru distonie de catre CNAS, programul national pentru tratarea distoniei generalizate, statutul bolilor rare in Romania.

Inscriere si participare

Studentii la Medicina si Farmacie beneficiaza de acces gratuit la conferinta.

Pana la data de 21 februarie 2014, taxele de participare pentru profesionistii in sanatate sunt reduse.

Mai multe informatii despre inscrierea la conferinta, puteti afla la urmatoarele date de contact, alexandra.nistoroiu@houston.ro.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.