Conferinta de sterilizare, editia a VI-a

04/03/2015

Conferinta de sterilizare, editia a VI-a

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-de-sterilizare-editia-a-vi-a/

bisturiuSpitalul Judetean de Urgenta Zalau organizeaza in perioada 21-22 mai 2015 Conferinta de sterilizare, editia a VI-a, cu tema principala “Procedurile invazive si siguranta pacientului”.

Procedurile invazive sunt acele proceduri medicale care presupun penetrarea/incizia tegumentului sau patrunderea intr-o cavitate a corpului a unui dispozitiv medical, in scop diagnostic sau terapeutic.

Procedurilor invazive sunt diferite, pornind de la cele frecvente cum ar fi punctia venoasa pentru recoltarea de sange, montarea unei branule, inserarea unei sonde vezicale si ajungand pana la interventiile chirurgicale majore.

Utilizarea dispozitivelor invazive genereaza in permanenta un risc de infectie pentru pacient prin crearea unei porti de intrare pentru germenii patogeni din exterior in tesuturile sterile sau cavitatile organismului.

Indiferent de gradul de complexitate a procedurii invazive, este deosebit de important ca personalul medical sa se asigure ca foloseste intotdeauna dispozitive medicale sterile si tehnici aseptice in vederea prevenirii aparitiei infectiilor si cresterii sigurantei pacientului.

Editia a VI–a a Conferintei de Sterilizare isi propune sa se axeze pe tehnicile moderne de sterilizare a dispozitivelor medicale chirurgicale reutilizabile, necesare procedurilor invazive chirurgicale dar si sa dezbata tehnici actuale de utilizare a dispozitivelor medicale in procedurile invazive non-chirurgicale.

Informatii actualizate privind normele europene in acest domeniu vor fi impartasite in cadrul conferintei de catre invitatii din Marea Britanie, specialisti in Prevenirea si Controlul Infectiilor Nosocomiale.

Printre invitati se numara si Christina Bradley , managerul Laboratorului de Cercetare a Infectiilor din cadrul Spitalului Queen Elizabeth din Birmingham.

Ea a petrecut aproape 40 de ani facand cercetare in ceea ce priveste prevenirea si controlul infectiilor nosocomiale.

Este autor/coautor al unui numar mare de articole pe teme legate de controlul infectiilor si participa la o serie de programe de formare pentru specialisti in controlul infectiilor si a altor categorii de personal medical.
 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta