Conf. Dr. Camelia Diaconu reprezinta Romania in cadrul Academiei de Medicina din Franta

28/12/2021
Conf. Dr. Camelia Diaconu reprezinta Romania in cadrul Academiei de Medicina din Franta

Conf. Dr. Camelia Diaconu reprezinta Romania in cadrul Academiei de Medicina din Franta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conf-dr-camelia-diaconu-reprezinta-romania-in-cadrul-academiei-de-medicina-din-franta/

Un medic roman a reusit performanta de deveni membru corespondent in cadrul uneia dintre cele mai prestigioase Academii de Medicina din lume. Este vorba despre Conf. Dr. Camelia Diaconu, medic primar Medicina Interna si Cardiologie la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti si presedinte al Uniunii Medicale Balcanice.

“Am fost aleasa membru corespondent al Academiei Nationale de Medicina a Frantei in decembrie 2019. Din cauza pandemiei, insa, ceremonia solemna de receptie a noilor membri a fost amanata si a avut loc in 21 decembrie 2021, la Paris. Am fost foarte onorata, evident, de acceptarea mea ca membra a acestei prestigioase Academii de Medicina, care joaca un rol important pentru problemele de sanatate publica si progresul stiintelor medicale. Membrii sai sunt recunoscuti pe plan international pentru contributia stiintifica si responsabilitatile pe care si le asuma in domeniul sanatatii, in legatura cu formarea profesionala medicala, probleme de profilaxie, preventia maladiilor transmisibile, siguranta medicamentelor si farmacovigilenta, aspecte socio-medicale, etc. Academia de Medicina a Frantei are un statut independent si beneficiaza de autonomie, functionand sub patronajul Presedintelui Frantei.”, a declarat pentru FORMARE MEDICALA Conf. Dr. Habil. Camelia DIACONU – UMF “Carol Davila” Bucuresti, medic primar Medicina Interna si Cardiologie (Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti) si presedinte Uniunea Medicala Balcanica.

Alegerea medicului Camelia Diaconu in pozitia de a reprezenta Romania in cadrul prestigioasei Academii franceze este o onoare pentru orice profesionist din lumea medicala si, totodata, prilej de sudare a relatiilor de colaborare stiintifica si medicala dintre cele doua tari.

Si, din aceasta pozitie, medicul roman are mai multe planuri si proiecte ce pot contribui la cresterea calitatii serviciilor medicale din tara noastra.

“Membrii noi ai Academiei Nationale de Medicina a Frantei nu sunt numiti, ei sunt alesi prin votul liber exprimat al membrilor sai titulari, in urma unei analize extrem de amanuntite a activitatii profesionale a candidatilor. Am fost si sunt foarte onorata sa reprezint Romania in cadrul Academiei, mai ales avand in vedere relatiile excelente de colaborare stiintifica si medicala care au existat de mult timp intre Franta si Romania. Exista o disponibilitate foarte mare a sefilor de clinici universitare din Franta de a primi in stagii de pregatire profesionala tineri absolventi de medicina din Romania, dansii apreciind in mod deosebit atat calitatea invatamantului medical din tara noastra, cat si francofonia medicilor romani.
Facilitarea acestor schimburi va fi unul dintre obiectivele mele prioritare, intrucat poate contribui la cresterea calitatii serviciilor medicale din tara noastra, care trebuie sa tina pasul cu medicina europeana. De asemenea, am speranta sa pot contribui la dezvoltarea de proiecte de cercetare medicala internationala in domeniile prioritare. Nu in ultimul rand, imi doresc realizarea unor parteneriate cu clinici de prestigiu din strainatate, “varfuri de lance” in ceea ce priveste performanta medicala. In calitatea mea de Presedinta a Uniunii Medicale Balcanice, organizatie profesional-stiintifica medicala internationala infiintata in 1932 la Bucuresti, imi doresc extinderea relatiilor de prietenie si colaborare intre aceasta organizatie (cu sectii nationale in aproape toate tarile balcanice) si Academia Nationala de Medicina a Frantei”, a mai declarat Conf. Dr. Habil. Camelia DIACONU, presedinte Uniunea Medicala Balcanica.

 

Etichete: conf. dr. camelia diaconu, academia franceza de medicina, uniunea medicala balcanica

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: