Conducerea Institutului ‘Marius Nasta’: Personalul, in totalitate, este suprasolicitat

22/10/2020

Conducerea Institutului ‘Marius Nasta’: Personalul, in totalitate, este suprasolicitat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conducerea-institutului-marius-nasta-personalul-in-totalitate-este-suprasolicitat/

Beatrice Mahler, managerul Institutului ‘Marius Nasta din Capitala, spune ca personalul unitatii medicale este in totalitate suprasolicitat.

“La noi in spital se lucreaza de aproape doua saptamani la un nivel care suprasolicita la maximum personalul medical. Sectia de terapie intensiva este plina. Sectia COVID este plina. Pe langa aceasta, avem zilnic peste 100 de persoane care se prezinta pozitivi pentru evaluare. Cazurile care sunt internate in sectie sunt extrem de severe. Personalul, in totalitate, este suprasolicitat. Problema in acest moment o reprezinta resursa umana”, a declarat medicul Beatrice Mahler, managerul institutiei medicale, citata de Agerpres.

Ea a mai subliniat ca personalul medical din sectia de terapie intensiva trebuie sa fie foarte bine pregatit.

De altfel, in opinia sa, numarul cazurilor de infectie cu noul coronavirus nu va scadea pana cand masurile de preventie nu vor fi respectate de toata lumea.

“Deocamdata, sa asteptam un platou si apoi sa ne gandim la scadere. Restrictiile trebuie respectate si fiecare trebuie sa priveasca aceasta perioada ca o perioada in care activitatea sa fie strict cea necesara si pe langa sa nu avem alte activitati. Sa stam acasa fiecare si sa iesim din casa doar in momentul in care avem de mers la serviciu, de facut aprovizionarea cu nevoile zilnice, altfel numarul de cazuri nu o sa scada. Trebuie doar respectate masurile, avem masuri, haideti sa le respectam, haideti sa stam acasa in momentul in care nu mai avem de facut altceva, sa evitam sa ne intalnim, sa evitam petrecerile, sa evitam sa iesim fara masca si sa respectam regulile care sunt, pentru ca sunt suficiente. Pentru urmatorii doi ani, in care ne vom lupta cu aceasta pandemie, solutia este respectarea regulilor. Nici intr-un caz lockdown, care pe termen lung nu ajuta. Sigur, un lockdown se va pune ca problema atunci cand mortalitatea va fi mare si cand numarul de cazuri in terapie intensiva va fi urias. Atunci nu o sa avem incotro. Dar de ce sa ajungem in acest punct? Putem sa respectam reguli pana atunci”, a mai precizat medicul, conform Agerpres.

Etichete: personal medical pandemie, sistem sanatate pandemie, institutul marius nasta

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: