Compartiment de terapie acuta la Spitalul ‘Dr. Victor Babes’ Bucuresti

21/07/2022

Compartiment de terapie acuta la Spitalul ‘Dr. Victor Babes’ Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/compartiment-de-terapie-acuta-la-spitalul-dr-victor-babes-bucuresti/

La Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale ‘Dr. Victor Babes’ din Capitala a fost amenajat un compartiment de terapie acuta cu 21 de paturi, dotat cu mijloace de sustinere a functiilor vitale individualizate.

“In spitalul nostru avem pacienti cu boli infectioase, atat COVID, cat si non-COVID. Sunt pacienti cu boli infectioase, de multe ori acute, care sunt internati in sectiile obisnuite daca au o simptomatologie medie. In momentul in care intervine o deteriorare hemodinamica a starii lor sau alte criterii clinice de agravare, care insa nu ar necesita un suport vital maximal in Terapie intensiva, pacientul, de comun acord cu medicul ATI, poate fi mutat in acest compartiment de terapie acuta, unde este supravegheat in continuare de medicul infectionist. (…) Fiind si in proximitatea Terapiei intensive, poate beneficia in orice moment de suport de la ATI si supraveghere”, a declarat Dr. Simin Aysel Florescu, managerul unitatii medicale, potrivit Agerpres.

Compartimentul este dotata si cu mijloace de supraveghere audio-video a pacientilor, mijloace de alarmare, rampe cu toate dotarile necesare, sisteme de monitorizare a functiilor vitale, iar in prezent, gradul de ocupare este de 90%.

Etichete: compartiment de terapie acuta, spitalul clinic de boli infectioase si tropicale ‘dr. victor vabes’

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: