Comitetul de urgenta al OMS, convocat in legatura cu epidemia de variola maimutei

15/07/2022
Comitetul de urgenta al OMS, convocat in legatura cu epidemia de variola maimutei

Comitetul de urgenta al OMS, convocat in legatura cu epidemia de variola maimutei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comitetul-de-urgenta-al-oms-convocat-in-legatura-cu-epidemia-de-variola-maimutei/

Comitetul de urgenta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) se va reuni saptamana viitoare pentru a determina masurile ce vor fi luate impotriva epidemiei de variola maimutei.

Comitetul urmeaza sa se pronunte cu precadere asupra gravitatii recrudescentei cazurilor de variola maimutei si cu privire la calificarea sa drept “urgenta de sanatate publica de interes international”, cel mai ridicat nivel de alerta ce poate fi emis de organizatie, relateaza AFP si Agerpres.

La reuniunea precedenta, ce a avut loc la 23 iunie, comitetul a respins trecerea la un nivel de alerta mai ridicat cu privire la aceasta maladie. De atunci, numarul de cazuri semnalate in lume a crescut puternic, depasind nivelul cumulat de 10.000 in peste 60 de tari, Europa fiind regiunea cea mai afectata.

Agentul patogen care provoaca actuala epidemie de variola maimutei a dezvoltat un numar surprinzator de mare de mutatii, potrivit unui studiu realizat in Portugalia.

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a elaborat si transmis in teritoriu metodologia de supraveghere a cazurilor suspecte/confirmate de infectie cu virusul variolei maimutei (Monkeypox)- versiunea 1.

Romania a ajuns, pana la acest moment, la 16 cazuri confimate de variola maimutei (monkeypox).

Etichete: variola maimutei, monkeypox, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: