Comisia Europeana a lansat o aplicatie pentru telefoane inteligente (smartphones)

23/07/2012

Comisia Europeana a lansat o aplicatie pentru telefoane inteligente (smartphones)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comisia-europeana-a-lansat-o-aplicatie-pentru-telefoane-inteligente-smartphones-in-care-este-explicat-modul-de-folosire-a-cardului-european-de-asigurari-sociale-de-sanatate/

 

Peste 192 de milioane de persoane din Europa se afla in posesia cardului european de asigurari sociale de sanatate (sau a unui certificat de inlocuire a cardului). In caz de boala si maternitate, posesorul cardului european este indreptatit sa aiba acces la servicii medicale devenite necesare pe perioada sederii temporare in respectivul stat, in aceleasi conditii ca si asiguratii din tara vizitata.

 

Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, statele membre au acordat ingrijiri medicale asiguratilor romani, in baza documentului mai sus mentionat. Media platilor efectuate in perioada 2008-2011 este de aproximativ 2,5 milioane de euro, pentru serviciile medicale acordate in baza cardului european in strainatate. Cardul ofera posesorilor, in caz de boala si maternitate, in timpul calatoriilor si sederilor temporare in 31 de tari europene, acces la asistenta medicala in cadrul sistemului de sanatate publica. Acest ghid practic privind modul de utilizare a cardului in cele 27 de tari ale UE, in Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia este in prezent disponibil ca aplicatie pentru telefoane inteligente (smartphones) pe trei platforme: iOS, Android si Windows 7 Mobile.

Aplicatia cuprinde informatii generale despre Cardul european, numerele de telefon de urgenta, tratamentele care sunt acoperite si costurile, modul de a depune o cerere de rambursare si pe cine sa contactati in cazul in care ati pierdut Cardul. Aplicatia este disponibila in 24 de limbi, cu posibilitatea de a trece de la o limba la alta.

Puteti descarca  aplicatia „Cardul european de asigurari sociale de sanatate” pe telefonul dvs. dand click aici:http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Oamenii de stiinta din intreaga lume si-au exprimat ingrijorarea vizavi de studiul despre hidroxiclorochina

Epidemia de rujeola din Romania a ajuns la 20.122 de cazuri

Medic pneumolog: Cele mai grave cazuri Covid-19, la pacientii cu patologii asociate

Ancheta penala in cazul unui centru de dializa din Capitala | 15 pacienti au murit de Covid-19

OMS: Europa nu trebuie sa taie cheltuielile publice pentru sanatate