Comisia Europeana a lansat o aplicatie pentru telefoane inteligente (smartphones)

23/07/2012

Comisia Europeana a lansat o aplicatie pentru telefoane inteligente (smartphones)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comisia-europeana-a-lansat-o-aplicatie-pentru-telefoane-inteligente-smartphones-in-care-este-explicat-modul-de-folosire-a-cardului-european-de-asigurari-sociale-de-sanatate/

 

Peste 192 de milioane de persoane din Europa se afla in posesia cardului european de asigurari sociale de sanatate (sau a unui certificat de inlocuire a cardului). In caz de boala si maternitate, posesorul cardului european este indreptatit sa aiba acces la servicii medicale devenite necesare pe perioada sederii temporare in respectivul stat, in aceleasi conditii ca si asiguratii din tara vizitata.

 

Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, statele membre au acordat ingrijiri medicale asiguratilor romani, in baza documentului mai sus mentionat. Media platilor efectuate in perioada 2008-2011 este de aproximativ 2,5 milioane de euro, pentru serviciile medicale acordate in baza cardului european in strainatate. Cardul ofera posesorilor, in caz de boala si maternitate, in timpul calatoriilor si sederilor temporare in 31 de tari europene, acces la asistenta medicala in cadrul sistemului de sanatate publica. Acest ghid practic privind modul de utilizare a cardului in cele 27 de tari ale UE, in Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia este in prezent disponibil ca aplicatie pentru telefoane inteligente (smartphones) pe trei platforme: iOS, Android si Windows 7 Mobile.

Aplicatia cuprinde informatii generale despre Cardul european, numerele de telefon de urgenta, tratamentele care sunt acoperite si costurile, modul de a depune o cerere de rambursare si pe cine sa contactati in cazul in care ati pierdut Cardul. Aplicatia este disponibila in 24 de limbi, cu posibilitatea de a trece de la o limba la alta.

Puteti descarca  aplicatia „Cardul european de asigurari sociale de sanatate” pe telefonul dvs. dand click aici:http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

4 Comentarii

 1. Dumitrescu marius iulian says:

  Vreau sa obțin un card european de sanatate

 2. Modrea Margareta says:

  Va rog sa ma lamuriti: aplicatia aceasta inlocuieste cardul european in format fizic?
  Va multumesc,
  M. Modrea

 3. Pruteanu ionela says:

  Buna ziua!
  Sunt însărcinată și vreau sa îmi fac card de sănătate deoarece îmi este cert de către doctorul care are grija de mine .

 4. PALOȘ says:

  Bună ziua. Sunt beneficiar al cardului european. Nu mi a spus nimeni dacă trebuie undeva activat sau, dacă plec în excursie și am nevoie să l folosesc – il prezint, doar. Vă rog să ma lămuriți. Sunt Silvia Paloș.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: