Comisarul european pentru Sanatate spune ca este mandru de Presedintia Romaniei la Consiliul UE

27/03/2019

Comisarul european pentru Sanatate spune ca este mandru de Presedintia Romaniei la Consiliul UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comisarul-european-pentru-sanatate-spune-ca-este-mandru-de-presedintia-romaniei-la-consiliul-ue/

Vaccinarea, evaluarea tehnologiilor medicale, controlul tutunului, preventia cancerului, dar si rezistenta antimicrobiana au fost temele abordate in cadrul unei intalniri dintre ministrului Sanatatii, Sorina Pintea si comisarul european pentru Sanatate si siguranta alimentara, Vytenis Andriukaitis.

Printre altele, Sorina Pintea a precizat ca oficialul european a incurajat Ministerul Sanatatii sa prezinte realizarile pe care Romania le-a avut in ultimul an privind vaccinarea si falsificarea medicamentelor.

“Comisarul ne-a incurajat sa prezentam realizarile pe care Romania le-a avut in ultimul an referitor la chestiuni legate de vaccinare, chestiuni legate de falsificarea medicamentelor, sa ne amintim ca din 9 februarie Romania are un sistem prin care urmareste trasabilitatea medicamentului, precum si alte chestiuni pe care le putem promova acum la nivel european. Discutam despre importanta preventiei, despre progresele pe care Romania le-a facut in acest sens si as dori sa va aduc aminte despre cele sapte proiecte de screening care sunt deja in implementare cu bani europeni. (…) Discutam cu domnul comisar vizavi de viitorul cadru financiar european in care Romania va trebuie sa ceara mai multi bani pentru zona de preventie. Preventia nu este o problema doar a Romaniei, este o problema globala, pentru ca fiecare sistem la un moment dat se va confrunta cu o problema de sustenabilitate din cauza imbatranirii populatiei si altor factori si atunci propunerea domnului comisar a fost sa cerem mai multi bani in urmatorul cadru financiar multianual pe aceasta zona din banii care vor reveni Sanatatii”, a precizat demnitarul potrivit Agerpres.

Continut educational:

De asemenea, comisarul european a spus ca este mandru de Presedintia Romaniei la Consiliul UE, pe care o considera una de succes.

“Am avut astazi o foarte importanta intalnire, in care am abordat mai multe teme. Dupa cum stiti, sunt foarte mandru de Presedintia Romaniei. Este foarte de succes”, a afirmat Andriukaitis conform sursei citate.

In cadrul intalnirii dintre cei doi oficiali s-a mai discutat si despre preventia cancerului, agenda Presedintiei Romaniei la Consiliul UE si rezistenta antimicrobiana.

Etichete: comisar european vytenis andriukaitis, sorina pintea, romania consiliul ue, vaccinare romania

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune introducerea unui program national de promovare a donarii de sange

Compania Novavax spune ca vaccinul sau anti-Covid are o eficienta de peste 90% impotriva noilor tulpini

Posturile de directori DSP vor fi scoase la concurs in lunile urmatoare

Situatiile in care EMA nu recomanda administrarea vaccinului anti-Covid-19 AstraZeneca

Platforma de second opinion, pentru pacienti si medici, in cazul bolilor interstitiale pulmonare