Comandantul Spitalului Militar ‘Dr Carol Davila’ Bucuresti: Sunt 24 de cadre medicale confirmate

01/04/2020
Comandantul Spitalului Militar ‘Dr Carol Davila’ Bucuresti: Sunt 24 de cadre medicale confirmate

Comandantul Spitalului Militar ‘Dr Carol Davila’ Bucuresti: Sunt 24 de cadre medicale confirmate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comandantul-spitalului-militar-dr-carol-davila-bucuresti-sunt-24-de-cadre-medicale-confirmate/

24 de cadre medicale de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr Carol Davila’ sunt infectate cu noul tip de coronavirus, potrivit precizarilor facut, miercuri, de Florentina Ionita Radu, comandantul unitatii medicale din Capitala.

“In acest moment, la nivelul spitalului sunt confirmate 24 de persoane, din care trei sunt simptomatice si sunt internate in Sectia Boli Infectioase, o asistenta medicala este internata la Spitalul Bals si alta la Spitalul Babes, iar ceilalti sunt izolati la domiciliu. (…) Au fost cazuri in care s-au identificat si in acest moment pot sa va spun ca in Spitalul Militar sunt 24 de cadre medicale confirmate. (…)”, a afirmat comandantul Florentina Ionita Radu, potrivit Agerpres.

Medicul spune ca pe fiecare sectie exista rezerve destinate COVID, in care personalul medical trebuie sa intre echipat corespunzator, precizand si ca Spitalul Militar Central este pregatit sa faca fata pandemiei.

“Spitalul Militar Central, care este un spital cu 1.250 de paturi, internari continue si 2.000 de persoane, (…) este pregatit sa faca fata acestei pandemii si, dupa cum stiti, aceasta poate afecta atat personalul medical, cat si pacienti. Am fost primii care am considerat ca este necesar, in momentul in care era doar epidemie si transmiterea bolii era clara, sa fim primii care am instalat triajul epidemiologic in cort, apoi, in urma cu doua saptamani, cand am sesizat ca deja boala a devenit comunitara, am considerat ca toti pacientii din UPU trebuie considerati potentiali COVID pozitiv si pacientii care se internau au fost testati”, a mai aratat comandantul, conform sursei citate.

La nivelul spitalului a fost format Centrul Medical de Interventie Epidemiologica si a fost realizat un protocol cu Institutul Cantacuzino privind testele pentru COVID.

Etichete: cadre medicale coronavirus, personal medical covid-19, spitalul militar dr carol davila, teste covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: