Colegiul Medicilor din Romania: Solicitam testarea imediata a tuturor medicilor din tara

26/03/2020
Colegiul Medicilor din Romania: Solicitam testarea imediata a tuturor medicilor din tara

Colegiul Medicilor din Romania: Solicitam testarea imediata a tuturor medicilor din tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/colegiul-medicilor-din-romania-solicitam-testarea-imediata-a-tuturor-medicilor-din-tara/

Corpul profesional al medicilor este acum, mai mult ca oricand, la dispozitia autoritatilor guvernamentale, in folosul cetatenilor, transmit reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania (CMR) intr-un comunicat de presa, in care solicita ca toti medicii sa fie testati.

“Cu toate ca incepand cu discursurile presedintelui, Klaus Werner Iohannis, ale premierului, Ludovic Orban, si ale ministrului demisionar, Victor S. Costache, s-a solicitat protectia fizica si biologica a medicilor, constatam ca acest lucru nu se intampla inca in totalitate si peste tot, lucru care in opinia noastra trebuie remediat de indata si neconditionat. Cerem aceasta, in primul rand, pentru securitatea sanitara nationala si abia apoi pentru securitatea sanitara a medicilor! In acest sens solicitam testarea imediata a tuturor medicilor din tara cu prioritate!”, scrie in comunicatul CMR, semnat de presedintele Gheorghe Borcean.

De asemenea, conform sursei citate, se mai solicita si ca “pentru fiecare pacient admis in spitale sa se efectueze testarea indiferent daca se incadreaza sau nu in definitia de caz, aceasta pentru ca de acum transmiterea este comunitara.”

Astfel, CMR considera ca aceste doua masuri implementate neconditionat vor preveni evenimente epidemiologice precum cele deja intamplate in unele spitale din tara si face referire si la medicina primara.

“Acelasi lucru va trebui sa se intample si in ceea ce priveste medicina primara, care in mod evident preia multe dintre sarcinile epidemiologice si direct medicale. In acest context, reiteram solicitarea noastra urgenta ca Ministerul Sanatatii, prin Directiile de Sanatate Publica, sa achizitioneze echipamente si materiale de protectie pentru cabinetele medicilor de familie si de ambulator si sa solicite medicilor de familie, asa cum, de exemplu, a facut Directia de Sanatate Publica Prahova, necesarul de astfel de echipamente si materiale care sa poata fi distribuite medicilor din cabinete”, mai precizeaza CMR.

Potrivit comunicatului, Colegiul Medicilor din Romania mai transmite ca are, de la inceputul epidemiei, canale de comunicare cu guvernantii, carora le-a pus la dispozitie in timp real toate datele demografice despre numarul medicilor, pe specialitati si pe judete, despre numarul si localizarea medicilor pensionary, inca membri ai colegiului, participand astfel la elementul logistic al luptei epidemiologice.

Etichete: colegiul medicilor din romania, cmr, testare coronavirus medici, teste covid-19, testare coronavirus pacienti

 

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Anastasiu M. says:

    Sa se facă testarea medicilor urgent. Ei sunt salvarea omenirii. Sunt medici dar și părinți… ȘI COPII NOȘTRI. DEGEABA TRĂIM NOI FĂRĂ EI.

  2. CIOBOTARU ADELA says:

    in sfarsit o gandire buna si o masura si mai buna! felicitari domnule dr BORCEAN!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: