Colegiul Farmacistilor cere sanctionarea celor implicati in vanzarea de medicamente contrafacute

30/01/2015

Colegiul Farmacistilor cere sanctionarea celor implicati in vanzarea de medicamente contrafacute

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/colegiul-farmacistilor-cere-sanctionarea-celor-implicati-in-vanzarea-de-medicamente-contrafacute/

medicamenteColegiul Farmacistilor din Romania sustine demersul autoritatilor de identificare si sanctionare a tuturor celor implicati in cazul comercializarii medicamentelor contrafacute.

“Colegiul Farmacistilor solicita autoritatilor luarea de masuri urgente pentru identificarea intregului circuit al retelei care a adus in tara medicamente contrafacute pentru tratarea cancerului si le-a comercializat pe teritoriul Romaniei, precum si sanctionarea celor vinovati de punea in pericol a vietii pacientilor pentru obtinerea unor beneficii economice. (…) Sustinem total demersul autoritatilor de deconspirare a celor implicati si solicitam solutionarea cat mai rapida a acestui dosar”, scrie intr-un comunicat de presa emis de Colegiul farmacistilor din Romania. 

De asemenea, organizatia  precizeaza ca va lua toate masurile legale ce se impun, daca se va demonstra ca sunt si farmacisti implicati in cunostinta de cauza in aceasta infractiune.

Totodata, in comunicat se face apel la colegii farmacisti sa se dezica de orice astfel de infractiuni, sa isi exercite profesia conform standardelor profesionale si Codului de Etica si Deontologie profesionala si sa sesizeze organele competente ori de cate ori au cunostinta de astfel de fapte ilegale, care pun in pericol viata pacientilor.

“Toti cei care lucreaza cu medicamente trebuie sa stie si sa tina cont de faptul ca medicamentul nu este o simpla marfa cu care sa speculezi pentru a obtine profit. Adevaratii profesionisti in domeniu trebuie sa isi puna un semn de intrebare la cel mai mic indiciu care ridica suspiciuni de contrafacere a unui medicament, diferentele de pret foarte mari fiind unul dintre indicii”, mai spun reprezentantii farmacistilor, conform Agerpres.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga