Stiri medicale

Colaborarea medic, farmacist si asistent de farmacie

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Intre 29 iunie-1 iulie a.c. s-a desfasurat la Hotel „Piatra Mare” din Poiana Brasov cea   de-a XIV-a editie a simpozionului Farma Practic. Evenimentul a reunit peste 150 de farmacisti si asistenti de farmacie din Bucuresti. Printre temele abordate a fost si cea privind colaborarea medic, farmacist si asistent de farmacie. Prezent la acest eveniment, dl prof. dr. Nicolae Hancu a punctat cat de important este pentru pacient ca medicul, farmacistul si asistentul de farmacie sa lucreze impreuna. Prof Hancu s-a aratat un sustinator puternic al prezentei farmacistului in orice tip de manifestatie medicala sau atunci cand vine vorba despre lansarea ori testarea vreunui medicament.

„Situatia persoanelor cu boli cronice, in special despre asta este vorba, dar si a celor cu boli acute este una extrem de complexa. Medicul fara indoiala este cel care are diagnosticul si are prescriptia. Punerea in aplicare a prescriptiei fara ajutorul farmacistului sau a asistentului de farmacie este mult ingreunata, aproape ca nu exista. Din acest motiv eu va marturisesc ca farmacistii sunt un grup profesional pe care eu il apreciez foarte mult si tot timpul l-am avut alaturi de noi. Nu a fost promovare de medicament care sa nu se faca si alaturi de farmacisti. Prezenta acestui grup profesional este extrem de importanta in sistemul de sanatate”, a declarat prof. dr. Nicolae Hancu de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca. 

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.