Colaborare Romania- Polonia privind deficitul de medicamente

21/08/2012

Colaborare Romania- Polonia privind deficitul de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/colaborare-romania-polonia-privind-deficitul-de-medicamente/

La inceputul acestei saptamani, Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a efectuat o vizita de lucru in Polonia, la invitatia omologului sau, ministrul polonez al Sanatatii, Bartosz Arlukowicz.

In cadrul discutiilor avute cei doi ministrii au convenit asupra coordonarii acțiunilor intreprinse pentru asigurarea continuitatii in aprovizionarea cu unele medicamente, in special oncologice, pentru care nu mai exista un interes comercial din partea producatorilor sau distribuitorilor. Totodata, au discutat despre  lansarea unei platforme de avertizare timpurie intre autoritatile Statelor Membre pentru deficitul de medicamente la nivel european.

Invitatia a venit ca urmare a discutiilor bilaterale desfasurate in cadrul Consiliului Informal al Ministrilor Sanatatii din Uniunea Europeana, organizat de catre presedintia cipriota a Uniunii Europene in perioada luna  iulie a.c. Am ridicat atunci problema cu care ne-am confruntat in ultimii ani, cea a lipsei din piata a unor medicamente vitale pentru anumite tratamente, generata de cauze diferite, fie pentru ca nu exista un interes comercial din partea producatorilor sau distribuitorilor, fie din cauza materiei prime care este asigurata de tari din spatiul extraeuropean, precum India sau China, a declarat  dr. Vasile Cepoi, Ministrul Sanatatii.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial