Stiri medicale

Colaborare Romania- Polonia privind deficitul de medicamente

Data ultimei actualizari: 27/08/2012

La inceputul acestei saptamani, Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a efectuat o vizita de lucru in Polonia, la invitatia omologului sau, ministrul polonez al Sanatatii, Bartosz Arlukowicz.

In cadrul discutiilor avute cei doi ministrii au convenit asupra coordonarii acțiunilor intreprinse pentru asigurarea continuitatii in aprovizionarea cu unele medicamente, in special oncologice, pentru care nu mai exista un interes comercial din partea producatorilor sau distribuitorilor. Totodata, au discutat despre  lansarea unei platforme de avertizare timpurie intre autoritatile Statelor Membre pentru deficitul de medicamente la nivel european.

Invitatia a venit ca urmare a discutiilor bilaterale desfasurate in cadrul Consiliului Informal al Ministrilor Sanatatii din Uniunea Europeana, organizat de catre presedintia cipriota a Uniunii Europene in perioada luna  iulie a.c. Am ridicat atunci problema cu care ne-am confruntat in ultimii ani, cea a lipsei din piata a unor medicamente vitale pentru anumite tratamente, generata de cauze diferite, fie pentru ca nu exista un interes comercial din partea producatorilor sau distribuitorilor, fie din cauza materiei prime care este asigurata de tari din spatiul extraeuropean, precum India sau China, a declarat  dr. Vasile Cepoi, Ministrul Sanatatii.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.