Colaborare pentru protectia pacientilor bonavi de hepatita C

24/04/2013

Colaborare pentru protectia pacientilor bonavi de hepatita C

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/colaborare-pentru-protectia-pacientilor-bonavi-de-hepatita-c/

poza ministerul sanatatiiIn urma semnarii un acord de colaborare, Ministerul Sanatatii si Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor (ANPP) vor elabora o strategie pentru protectia pancientilor cu hepatita C, a confirmat Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Cu aceasta ocazie Vasile Barbu, presedintele ANPP, a declarat ca este necesara crearea unui registru national al bolnavilor de hepatita C, astfel incat sa existe o situatie clara asupra numarului acestora. Conform studiilor efectuate de prof. dr. Liana Gheorghe, de la Institutul Clinic Fundeni, infectia cu virusul hepatitei C este mai raspandita in randul femeilor, decat al barbatilor si mai mult in mediul rural, decat in cel urban.

De asemenea, acelasi studiu a mai aratat ca printre cei mai comuni factori de risc pentru infectia cu virusul hepatitei C se afla interventiile chirurgicale, transfuziile de sange, serviciile cosmetice si interventiile precum piercing si tatuaje. Si in randul consumatorilor de droguri incidenta cazurilor de infectie cu hepatita C este ridicata.

Tratamentul hepatitei C este unul costisitor, dar care salveaza vieti“, a spus Vasile Barbu, adaugand  ca si pacientiii din Romania ar trebui sa aiba acces la tripla terapie.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala