Stiri medicale

CNAS: Verificarea calitatii de asigurat se face online

Data ultimei actualizari: 24/09/2014

eviziteCalitatea de asigurat a unei persoane atunci care  are nevoie de servicii medicale, medicamente sau ingrijiri mai speciale ori anumite dispozitive medicale, va fi verificata online, direct la furnizorii de servicii medicale, informeaza CNAS.

Potrivit prevederilor Ordinului Presedintelui Casei Naţionale de Asigurari de Sanatate nr. 581/08.09.2014 privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobandirea calitaţii de asigurat persoanei care necesita servicii medicale, medicamente, ingrijiri la domiciliu si dispozitive medicale, cu excepţia celor din pachetul minim de servicii medicale,  ii va fi verificata calitatea de asigurat de catre furnizorul de servicii medicale  ca urmare a interogarii aplicaţiei pe site-ul CNAS la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.

“Este o masura menita sa vina in sprijinul asiguraților care nu mai trebuie sa faca un drum la casa de asigurari pentru a cere adeverința de asigurat, atat timp cat exista un instrument la indemana tuturor furnizorilor de servicii medicale pentru a verifica daca  cel care solicita serviciul este asigurat sau nu”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS

CNAS a transmis o circulara catre casele teritoriale pentru punerea in aplicare a ordinului mai sus mentionat. “Aceasta masura este tranzitorie si va fi inlocuita anul viitor de cardul național de sanatate, care va face dovada calitații de asigurat”, se mai arata in comunicarea Casei de Sanatate.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.