CNAS transmite ca se lucreaza permanent pentru punerea in functiune a PIAS

11/03/2020

CNAS transmite ca se lucreaza permanent pentru punerea in functiune a PIAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-transmite-ca-se-lucreaza-permanent-pentru-punerea-in-functiune-a-pias/

Pentru solutionarea disfunctionalitatilor Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate (PIAS), se lucreaza permanent, inclusiv in cursul noptii, transmit reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate intr-un comunicat de presa.

“Pana la remedierea totala a platformei informatice, furnizorii aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate vor acorda servicii medicale si farmaceutice in sistem offline, conform prevederilor legale. In situatia actuala, pentru utilizarea sistemului offline, furnizorii trebuie sa deconecteze conexiunea la Internet a calculatorului utilizat.”, transmite CNAS.

Potrivit sursei citate, pe perioada de nefunctionalitate a PIAS, pentru transmiterea si validarea serviciilor acordate sunt aplicabile prevederile art. 207 – 210 din HG nr. 140/2018 si ale art. 39 – 42 din HG nr. 155/2017. In acest sens, pentru intreaga perioada in care functionarea PIAS este intrerupta, presedintele CNAS va emite un ordin care va cuprinde procedura de transmitere in platforma informatica a serviciilor acordate off-line si procedura de validare a acestora.

“Prin aceasta masura vom asigura decontarea tuturor serviciilor medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale inregistrate offline care au fost acordate cu respectarea reglementarilor in vigoare. Pacientii vor beneficia de serviciile necesare, care vor fi acordate de furnizori in baza prevederilor legale prevazute pentru astfel de situatii”, a declarat Adela Cojan, presedintele CNAS in comunicatul mentionat.

Medicii de familie si nu numai, au reclamat inca din cursul zilei de luni ca sistemul informatic de sanatate este nefunctional si au solicitat decidentilor sa rezolve aceasta problema, mai ales ca suntem in pragul unei situatii de criza cauzata de infectia cu noul coronavirus Covid-19.

Etichete: CNAS, PIAS, sistem informatic de sanatate, cardul de sanatate, servicii medicale offline

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Janina says:

    Sistem de rahat,nici tipizate nu se dau de la CAS , ca nu merge sistemul,ei de ce nu dau ofline?? nu se complică,merg pe burta..Dc sa faca o treaba in plus.RUSINE !!!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: