Stiri medicale

CNAS pregateste masuri antifrauda in sistemul sanitar

Data ultimei actualizari: 02/07/2013

cnasPresedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Cristian Busoi, pregateste masuri antifrauda pentru reducerea risipei banilor publici, acestea urmand sa fie anuntate dupa ce le va discuta cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

“Sigur ca, din acest punct de vedere, institutiile abilitate ale statului vor avea nu doar intregul sprijin, ci si toata deschiderea pentru a le oferi toate informatiile si toate datele necesare pentru a-si face datoria si a face ordine pe aceasta zona”, a declarat vineri Cristian Busoi, intr-o conferinta de presa la Timisoara.

In ultima perioada au fost cateva actiuni ale institutiilor statului pe anumite zone de fraudare, inclusiv gen retete false, trimiteri false, pacienti inexistenti sau decedati, aspecte prezente in sistemul de sanatate.

Potrivit presedintelui CNAS, exista si mecanisme mai subtile de lupta impotriva neregulilor din sistem, care nu sunt neaparat toate identificate sau nu exista pentru toate niste strategii foarte clare.

“Aici va fi necesara o actiune coordonata a tuturor institutiilor abilitate. Zona de eficientizare a cheltuirii banilor publici din Sanatate – care nu inseamna neaparat cheltuieli ilegale, doar ca pot fi cheltuiti mai eficient – si de antifrauda in sistemul de sanatate sunt obiectivele majore pe care l-am asumat”, a afirmat Cristian Busoi.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.