CNAS: Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asigurati prin serviciile postale

30/10/2014

CNAS: Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asigurati prin serviciile postale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-peste-97-milioane-de-carduri-au-ajuns-la-asigurati-prin-serviciile-postale/

Cardul electronic de asigurari de sanatateConform  datelor  furnizate de Compania Nationala Posta Romana privind stadiul de distribuire a cardului national de sanatate, CNAS  informeaza ca din data de 19 septembrie si pana in prezent, Posta Romana a predat peste 9,7 milioane de carduri de sanatate catre asigurati.

Procesul de predare – primire a cardurilor de sanatate in vederea distribuirii continua conform organizarii interne a C. N. Posta Romana, in conformitate cu acordul cadru si contractele subsecvente incheiate cu CNAS si casele de asigurari de sanatate.

“Pana in acest moment exista un singur judet, Salaj, unde toate cardurile de sanatate au fost preluate de catre Compania Nationala Posta Romana. Din  cele 152.000 de carduri preluate au fost predate  asiguratilor  147.000, iar 6.500 se afla inca la oficiile postale, de unde pot fi ridicate de catre asigurati.  In acest judet, Compania Nationala Posta Romana a inceput procedura de retur catre casele de asigurari a cardurilor  nepredate catre asigurati si al caror termen de 20 de zile,  prevazut in contractul de distribuire, a expirat. Apreciem ca rata de distribuire a cardurilor de sanatate  in acest judet va fi de peste 97%”, se arata intr-un comunicat de presa emis de CNAS.

Procedurile stabilite in acordul-cadru si contractele subsecvente prevad ca dupa  expirarea termenului de 20 de zile pe care il are la dispozitie pentru a livra cardurile, Compania Nationala Posta Romana are un termen de 10 zile lucratoare pentru a preda cardurile nedistribuite la casele de asigurari in evidenta carora se afla asiguratii.

Asiguratii vor fi informati in momentul in care  va demara  activitatea de distribuire a cardurilor prin intermediul caselor de asigurari de sanatate.

“Dupa ce procesul de distribuire se va incheia, va urma o perioada de testare a cardului national de sanatate, in care cele doua sisteme vor merge in paralel.  Vor fi identificate si rezolvate  eventualele  probleme in functionalitatea  cardului. Dupa aceasta perioada de testare, cardul national de sanatate va deveni obligatoriu prin lege, iar serviciile medicale vor fi validate si decontate doar prin intermediul lui. Cardul national de sanatate este un proiect de interes national  care are ca principal scop transparentizarea si eficientizarea utilizarii fondurilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate. Acesta va face dovada prezentei asiguratului la furnizorul de servicii medicale”, mai scrie in informarea de presa.
 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Spitalul Militar face angajari fara concurs pentru 53 de posturi

Ministrul Sanatatii spune ca personalul medical este epuizat, dar nu va renunta: Noi putem reusi doar impreuna

Spitalul pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Capitala angajeaza personal medical fara concurs

Record de cazuri noi de Covid-19, in Romania | Peste 4.800 in 24 de ore

Sondaj international: Ar fi oamenii dispusi sa se vaccineze impotriva Covid-19?