CNAS: Pachetul de baza si contractul cadru vor fi implementate din luna iunie

07/05/2014

CNAS: Pachetul de baza si contractul cadru vor fi implementate din luna iunie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-pachetul-de-baza-si-contractul-cadru-vor-fi-implementate-din-luna-iunie/

Incepand cu luna iunie, va fi implementat pachetul de baza si contractul cadru, conform precizarilor lui Radu Tibichi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). In acelasi timp, 10 milioane de carduri de sanatate au fost tiparite pana in prezent, preconizandu-se ca in doua luni va fi finalizat procesul de productie.

Intre 5000 si 7000 de carduri vor fi distribuite in programul-pilot

Presedintele CNAS a precizat ca luna aceasta vor fi distribuite intre 5000 si 7000 de carduri de sanatate in special bolnavilor care beneficiaza de dializa, in cadrul programului-pilot.

Dupa achizitia publica a serviciilor postale, cardurile de sanatate vor ajunge la populatie.

“Cardul de sanatate va fi distribuit in acest an. Pana in momentul de fata avem deja tiparite 10 milioane de carduri, urmeaza in urmatoarele doua luni sa fie definitivat acest proces de productie. In paralel, in urmatoarele doua saptamani, vom incepe procedura de atribuire a serviciilor postale prin care vor ajunge aceste carduri la populatie”, a precizat Radu Tibichi.

Facturare electronica disponibila din luna iunie

Odata cu implementarea pachetului de baza si a contractului cadru, vor fi reorganizate anumite structuri ale CNAS.

Presedintele CNAS a precizat ca medicii nu vor mai fi nevoiti sa mearga la Casa de Asigurari pentru decontare si raportare, existand un sistem de facturare electronic.

“Tot din luna iunie, odata cu implementarea pachetului de baza si a contractului cadru sa fie reorganizate si administrativ si anumite structuri ale CNAS, astfel incat sa permita ca furnizorii de servicii medicale sa nu mai faca atatea drumuri la Casa pentru operatiunile obisnuite de decontare si raportare – si aici ma refer la implementarea sistemului de facturare electronica, care va fi posibila din luna iunie”, a precizat Radu Tibichi.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: