CNAS: Medicii vor fi sanctionati daca nu vor introduce date in dosarul electronic

07/05/2014

CNAS: Medicii vor fi sanctionati daca nu vor introduce date in dosarul electronic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-medicii-vor-fi-sanctionati-daca-nu-vor-introduce-date-dosarul-electronic/

controale-in-spitalePresedintele CNAS, Radu Tibichi, a precizat ca medicii vor fi obligati prin noul contract cadru sa introduca datele in dosarul electronic al pacientului, chiar daca anterior reprezentantii medicilor de familie au precizat ca ei nu vor accepta o noua sarcina administrativa si ca nu vor implementa dosarul electronic in caz contrar.

Ce sanctiuni risca medicii care refuza sa introduca date in sistem

Presedintele CNAS a precizat ca exista o clauza la toate categoriile de furnizori prin care acestia au obligatia sa foloseasca dosarul electronic de sanatate. In caz contrar, sanctiunile pot varia de la un simplu avertisment la sanctiuni pecuniare.

“Este obligatoriu incepand cu noul contract-cadru. Daca nu il folosesc medicii, exista sanctiunile prevazute de lege care sunt graduale: avertisment, sanctiune pecuniara intr-un procent diferentiat in functie de numarul de abateri”, a afirmat Radu Tibechi.

Dosarul electronic al pacientului va asigura transparenta in cheltuirea banilor din sistem

Pana in prezent, au fost create in regim de test peste 300.000 de dosare electronice. Se preconizeaza ca din luna mai sistemul va fi functional si dat in productie.

“Suntem in faza finala a proiectului Dosarul electronic al pacientului. A fost testat cu succes. Un sistem care va aduce o schimbare de comportament in ceea ce priveste relatia dintre pacient si medic, un sistem care ajuta ca banii sa fie cheltuiti cu mai multa transparenta”, a precizat presedintele CNAS.

Incepand cu luna iunie, va fi implementat si pachetul de baza odata cu noul contract cadru. In acelasi timp, se preconizeaza ca in toamna cardurile de sanatate vor ajunge la populatie, pana in prezent fiind tiparite 10 milioane de carduri.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: