CNAS a reinceput tiparirea si distributia cardurilor de sanatate

15/03/2013

CNAS a reinceput tiparirea si distributia cardurilor de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-a-reinceput-tiparirea-si-distributia-cardurilor-de-sanatate/

poza casa nationala de asigurari de sanatateCasa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat ca tiparirea si distributia cardurilor europene de asigurari de sanatate sunt din nou active. Cardul european de asigurare de sanatate se elibereaza gratuit, la cererea persoanei asigurate, are o valabilitate de 6 luni de la emitere, asigura acordarea ingrijirilor medicale de urgenta si poate fi folosit numai in statele europene.

Este important de stiut ca acest card de sanatate nu acopera cheltuielile persoanelor care pleaca voluntar in alte tari ale Uniunii Europene, pentru anumite tratamente.

In legatura cu acest proces, reprezentantii CNAS au declarat ca “dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana aveti dreptul de a primi Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS). Acest card va va permite sa primiti asistenta medicala necesara in timpul sederii dumneavoastra temporare in orice tara a Uniunii Europene. Toate persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania, aflate in sedere temporara pe teritoriul unui stat membru din motive turistice, profesionale sau pentru studii, pot utiliza Cardul european de asigurari de sanatate eliberat de institutia competenta din Romania (casa de asigurari de sanatate in evidentele careia se afla inscris asiguratul)”.

Persoanele aflate in unul dintre statele Uniunii Europene, dar care nu au solicitat cardul de sanatate inainte de a pleca din tara sau l-au pierdut si au nevoie de servicii medicale de urgenta pot solicita un certificat provizoriu de inlocuire sau pot plati respectivele servicii, urmand ca la intoarcerea in tara sa primeasca decontul in urma completarii formularului E126.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: