CNAS a obtinut o finantare de aproape 1 milion euro pentru informatizare

05/03/2018

CNAS a obtinut o finantare de aproape 1 milion euro pentru informatizare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-a-obtinut-o-finantare-de-aproape-1-milion-euro-pentru-informatizare/


CNAS a obtinut de la Comisia Europeana o finantare de aproape 1 milion euro pentru proiectul informatic Open Source Healthcare Insurance Gateway for EESSI (OSHIG).

In contextul in care la nivelul UE se urmareste renuntarea la schimbul de documente pe suport hartie intre institutiile din statele membre din domeniul securitatii sociale, in favoarea documentelor electronice, transmise prin intermediul unei platforme unice de comunicare informatica, EESSI, scopul proiectului OSHIG este de a conecta platforma informatica a CNAS (PIAS) cu cea europeana.

Termenul de implementare a proiectului este decembrie 2019, iar costul total este de 1.247.534 euro, din care 935.651 euro finantare europeana si 311.833 euro contributia CNAS.

OSHIG este gandit ca o extensie functionala a proiectului European Interoperability for Social Security Institutions in Romania (ESSIR), proiect in curs de implementare de CNAS in parteneriat cu Casa Nationala de Pensii Publice (avand rol de coordonator), Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Avand in vedere ca Romania are un mare procent din cetatenii sai in alte state membre UE, CNAS considera ca acest proiect va contribui in mod semnificativ la imbunatatirea mobilitatii persoanelor in interiorul Uniunii, deoarece va creste eficienta si va reducere costurile administrative in domeniul asistentei medicale transfrontaliere.

“Asiguratii care au nevoie de asistenta medicala in strainatate nu vor mai avea de asteptat pana cand se efectueaza schimbul interinstitutional de corespondenta referitoare la situatia lor. Practic toate documentele care in prezent se transmit prin posta dintr-o tara in alta, intre CNAS si institutiile omoloage, vor putea ajunge aproape instantaneu la destinatie, cu costuri foarte mici, prin intermediul platformei informatice EESSI” – declara presedintele CNAS, Razvan Vulcanescu.
 
Biroul de presa al CNAS

NOTA:
EESSI = Electronic Exchange of Social Security Information
PIAS = Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate
 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Reprezentantii Spitalului Judetean Botosani atrag atentia asupra epuizarii care afecteaza cadrele medicale

Un medic de la Spitalul Judean de Urgenta Sibiu face apel la populatie pentru achizitionarea unui container special

O femeie care se pretindea medic realiza interventii estetice in Bucuresti | Politistii fac cercetari

Marile lanturi farmaceutice dau asigurari ca vor ajuta la distribuirea vaccinului anti-Covid

ONU a recunoscut proprietatile medicinale ale canabisului si a decis retragerea de pe lista stupefiantelor periculoase