CMR vorbeste despre legea care reglementeaza onorariile medicilor din spitalele publice

23/10/2015

CMR vorbeste despre legea care reglementeaza onorariile medicilor din spitalele publice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-vorbeste-despre-legea-care-reglementeaza-onorariile-medicilor-din-spitalele-publice/

BANI-PASTILE-STETOSCOPPresedintele Colegiului Medicilor din Romania, Dr. Gheorghe Borcean, a facut cateva referiri la proiectul adoptat de Senat, care reglementeaza onorariile medicilor din sistemul public de sanatate.

“Orice proiect care izbuteste sa scoata de sub incidenta legii penale modul in care medicul este platit este un pas bun, un pas inainte, atat pentru corpul profesional care se afla acum sub sabia lui Damocles, cat si pentru pacientii nostri, pentru societate, care vor trebui sub o forma sau alta sa recunoasca valoarea sociala a muncii noastre. Or, recunoasterea valorii sociale a profesionistului liberal nu se va face in niciun caz de catre stat in urmatoarea etapa previzibila din Romania – atata vreme cat valoarea este aceea pe care o stiti si dvs din Germania, Franta – ci se va face de catre beneficiarii serviciilor acelei profesii, respectiv de catre pacient, prin plata directa, intr-o norma reglementata, prin plata pentru o asigurare privata, prin orice modalitate pe care legiuitorul o va gasi cu cale, oricum nu prin aceasta care se face astazi”, a afirmat dr. Gheorghe Borcean, conform Agerpres.

Aceasta decizie a starnit dezbateri aprinse in mediul online, iar producatori de medicamente generice au anuntat ca se opun legalizarii platilor informale in sanatate.

Aceasta initiativa legislativa care stabileste onorariile medicilor, se afla acum pe masa deputatilor.

 

Citeste si Onorarii pentru medicii din spitalele publice. Senatul a aprobat legea

Medicii ar putea sa-si creasca veniturile, dar nu cu metoda baniilor in plic.

Citeste si Ministerul Sanatatii nu primeste fonduri in plus la rectificare, pentru ca “are bani pentru a acoperi toate nevoile”

“Ministerul Sanatatii are suficienti bani pentru a acoperi toate nevoile pe care le avem in momentul de fata, inclusiv programele nationale si pentru Maternitatea Giulesti”, a declarat Nicolae Banicioiu, Ministrul Sanatatii.

Citeste si Contractul-cadru 2016-2017 – Dezbatere Online!

Medicii de familie sunt invitati la dezbaterea proiectului Contractul-cadru 2016-2017, postat pe site-ul CNAS vineri, 16 octombrie 2015.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: