Ministerul Sanatatii nu primeste fonduri in plus la rectificare, pentru ca “are bani pentru a acoperi toate nevoile”

22/10/2015

Ministerul Sanatatii nu primeste fonduri in plus la rectificare, pentru ca “are bani pentru a acoperi toate nevoile”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-nu-primeste-fonduri-in-plus-la-rectificare-pentru-ca-are-bani-pentru-a-acoperi-toate-nevoile/

ministerul sanatatii-nouMinisterul Sanatatii nu primeste bani la rectificarea bugetara din aceasta toamna.

“Ministerul Sanatatii are suficienti bani pentru a acoperi toate nevoile pe care le avem in momentul de fata, inclusiv programele nationale si pentru Maternitatea Giulesti”, a declarat Nicolae Banicioiu, Ministrul Sanatatii.

Totusi, el a mai precizat ca , “sanatatea per ansamblu va fi pe plus, iar rectificarea va fi pozitiva pentru Casa Nationala de Asigurari” si la rectificarea bugetara pentru Ministerul Sanatatii vor fi doar redistribuiri intre capitole.

In anul 2016, Sanatatea va primi de la buget “mult mai mult decat anul acesta”. “Ne vom apropia incet, incet de 6% din PIB”, a mai adaugat ministrul, conform Agerpres.

Banicioiu a incehiat mentionand ca majorarea salariilor medicilor este acoperita anul acesta prin economiile care se fac prin introducerea cardului de sanatate.

Citeste si Revolta medicilor de familie fata de noul Contract-Cadru

Medicii de familie isi exprima revolta in ultimele zile fata de prevederile noului Contract-Cadru 2016-2017. In primul rand, ei isi exprima nemultumirea fata de eliminarea limitei minime de asigurati pentru medicii de familie.

Pentru medicii de familie : Contractul-cadru 2016-2017 – Dezbatere Online!

Va invitam la dezbaterea proiectului Contractul-cadru 2016-2017, postat pe site-ul CNAS vineri, 16 octombrie 2015.

Citeste si Accesul pacientilor la sistemul sanatate, dificil din cauza subfinantarii bugetului pentru medicamente

Accesul pacientilor din Romania la sistemul sanitar este extrem de dificil, spune conducerea Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente. Principal cauza o constituie lipsei unei finantarii corecte a bugetului pentru medicamente.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: