Onorarii pentru medicii din spitalele publice. Senatul a aprobat legea

22/10/2015

Onorarii pentru medicii din spitalele publice. Senatul a aprobat legea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/onorarii-pentru-medicii-din-spitalele-publice-senatul-a-aprobat-legea/

Banii-sau-viataMedicii ar putea sa-si creasca veniturile, dar nu cu metoda baniilor in plic.

In viitor, medicul din Romania nu va mai primi atentii, ci onorarii, iar asta doar cand pacientul solicita sa fie ingrijit intr-un spital de stat de un anumit doctor, dupa orele de program ale acestuia.

Senatul a aprobat legea care prevede onorarii pentru medicii din institutiile publice, iar acum, actul normativ se afla in dezbatere la Camera Deputatilor, forul decizional.

Acest proiect controversat care permite doctorilor sa-si creasca veniturile fara metoda plicului, a starnit discutii aprinse intre deputatii din Comisia de sanatate.

Stirile TVR relateaza ca atat Colegiul Medicilor, cat si si reprezentantii pacientilor au retineri in ceea ce priveste o astfel de lege.

Oficialii Ministerului Sanatatii spun ca medicii din spitalele publice vor acorda consultatiile in regim privat dupa cele opt ore de program si doar cu programare prealabila.

Plata pentru consultatiile acordate in regim privat va include onorariul pentru medic si echipa acestuia, dar si cheltuielile cu materialele sanitare.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: