CMR transmite ca trebuie sa fie parte din discutiile ce privesc reglementari ale profesiei si activitatii medicale

02/11/2020
CMR transmite ca trebuie sa fie parte din discutiile ce privesc reglementari ale profesiei si activitatii medicale

CMR transmite ca trebuie sa fie parte din discutiile ce privesc reglementari ale profesiei si activitatii medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-transmite-ca-trebuie-sa-fie-parte-din-discutiile-ce-privesc-reglementari-ale-profesiei-si-activitatii-medicale/

Colegiul Medicilor din Romania (C.M.R) reafirma implicarea intregului corp profesional al medicilor in efortul de a limita efectele pandemiei de COVID-19, potrivit unui comunicat transmis luni.

”Ca reprezentanti ai medicilor, reiteram importanta asigurarii respectarii onoarei, libertatii si independentei profesionale a medicului, precum si dreptul acestuia de decizie in exercitarea actului medical in conformitate cu art. 414 lit. b din legea 95/2006.”, scrie in comunicat.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, Colegiul Medicilor din Romania precizeaza ca este fundamental ca toate actele si reglementarile care fac referire la activitatea medicilor, inclusiv cele realizate si aplicate in pandemie, trebuie sa fie elaborate fara a aduce atingere libertatii si independentei profesionale.

”Din acest motiv, reafirmam dorinta si necesitatea ca pentru realizarea oricarui document oficial care are legatura cu exercitarea activitatii profesionale a medicilor, este fundamental sa existe o consultare cu reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania.”, mai transmite Biroul Executiv al C.M.R.

Etichete: cmr, implicare personal medical pandemie, decizii act medical

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. STANISLAV DOINA says:

    Colegiul medicilor, ca instituție de apărare a corpului medical în relație cu autoritățile și societatea civilă trebuie să se implice mai mult în deciziile ce-I vizează pe medici, indiferent de specialitate. De aceea consider că decizia Colegiului este binevenită, firească și mai ales legală. Propun Colegiul ca toate actele normative, indiferent de nivelul emitentului, privat sau de stat (Contract de muncă, Normă, Ordin, OU, Hotărâre, Lege, etc) să poarte viza/acceptul de legalitate a Colegiului.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: