Apel CMR: Medicii si personalul medical trebuie sa isi desfasoare activitatea in siguranta

09/09/2021
Apel CMR: Medicii si personalul medical trebuie sa isi desfasoare activitatea in siguranta

Apel CMR: Medicii si personalul medical trebuie sa isi desfasoare activitatea in siguranta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-medicii-trebuie-sa-isi-desfasoare-activitatea-in-siguranta/

Medicii si personalul medical trebuie sa isi desfasoare activitatea in conditii adecvate si de siguranta. Intimidarile, amenintarile sau agresiunile de orice fel nu isi au locul si nu trebuie sa existe in momentul exercitarii actului medical sau a oricarei activitati in general, transmite Colegiului Medicilor din Romania.

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din Romania (CMR) lanseaza un mesaj public: Echipele de medici si personal medical implicate inclusiv in procesul de vaccinare, precum si in orice alta activitate medicala nu trebuie sa fie impiedicate sa isi exercite atributiile, iar acestea, la randul lor, sa isi desfasoare activitatea cu profesionalism si implicare pentru binele pacientilor si al societatii in general.

“De la inceputul acestei pandemii, de peste un an si jumatate, medicii, alaturi de intreg personalul medical, au fost in prima linie si au depus toate eforturile pentru a gestiona eficient situatia si pentru a le asigura tuturor pacientilor ingrijirile necesare. Aceste eforturi continua acum si in contextul celui de al patrulea val al pandemiei.”, se arata in mesajul CMR.

Potrivit sursei citate, trebuie sa existe, insa, un efort comun, la nivel de societate, dar si din partea fiecaruia dintre noi pentru a depasi cu bine aceasta situatie.

“Vaccinarea este fundamentata pe medicina bazata pe dovezi. Exista voci pro si contra – un drept pe care se bazeaza democratia – insa in permanenta trebuie sa existe respect reciproc si nu trebuie ingradita sau perturbata nicio clipa desfasurarea unui act medical, indiferent care este acesta.”, mai spune CMR.

In aceste conditii, Colegiul Medicilor din Romania reitereaza apelul ca medicii, alaturi de intreg personalul medical, sa isi desfasoare activitatea in conditii optime din toate punctele de vedere.

De asemenea, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din Romania solicita autoritatilor sa asigure protectia personalului medical implicat mai ales in procesul de vaccinare.

“Cu totii – si noi, medicii, si toata societatea – ne-am fi dorit ca aceasta pandemie sa nu fi existat sau ca ea sa se incheie cat mai curand, pentru a ne putea intoarce la viata normala, dar pentru a gestiona in mod eficient aceasta situatie epidemiologica cu care ne confruntam cu totii, trebuie sa respectam atat masurile de siguranta si ca fiecare dintre noi sa isi faca datoria.”, se mai arata in comunicatul transmis de Colegiul Medicilor din Romania.

Etichete: CMR, siguranta personalului medical, siguranta medicilor care se ocupa de vaccinare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: