CMR: Medicii pleaca din tara pentru ca li se confunda activitatea cu cea de functionar

15/07/2014

CMR: Medicii pleaca din tara pentru ca li se confunda activitatea cu cea de functionar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-medicii-pleaca-din-tara-pentru-ca-li-se-confunda-activitatea-cu-cea-de-functionar/

Personalul sanitar scos din randul bugetarilorColegiul Medicilor din Romania cere Parlamentului redarea statutului real al profesiei de medic, precizand ca una din cauzele majore pentru care medicii aleg sa profeseze in alta tara este ca in Romania se confunda activitatea medicala cu cea a unui functionar.

CMR: Medicul nu este functionar public

Reprezentantii CMR atrag atentia ca in toata Uniunea Europeana este specificat in legislatie ca medicul nu este un functionar public.

CMR  a reactionat astfel la retrimiterea catre Parlament a OUG NR.2/2014, care se refera la statutul medicului din Romania.

Biroul executiv al CMR face apel catre toti parlamentarii de a respinge obiectiile Presedintiei si de a revota articolul in forma in care a fost trimis catre Parlament.

Activitatea medicala nu are atributele unui functionar

CMR atrage atentia ca este specificat in toate Codurile Deontologice ca relatia dintre medic si pacient este mai importanta decat interesele publice.

De asemenea, legislatia din toata Uniunea Europeana atrage atentia ca virtutea profesiei de medic nu este cea de functionar.
CMR aduce in discutie si numarul mare de medici care aleg sa paraseasca Romania pentru a profesa in alte sisteme medicale europene.

Unul din motivele principale ar fi tocmai echivalarea activitatii medicale cu cea a unui functionar in Romania.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: